Cârciumaru l-a lăsat din braţe pe Condescu! Primarul s-a retras de la Pandurii


- Liviu Andrei, pus manager de club de către Condescu

Weekend zbuciumat la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu: clubul s-a ales cu un manager general, mai exact cu Liviu Andrei – fost prefect în guvernarea PDL, şi a pierdut unul dintre reprezentanţii acţionariatului (persoana pe care se baza extrem de mult Marin Condescu) – Florin Cârciumaru. Ieri, primarul oraşului a anunţat sec, printr-un comunicat de presă, că se retrage din calitatea de reprezentant al Consiliului Local Târgu Jiu în AGA  a clubului condus, cu sprijinul său nemijlocit, de Marin Condescu.
Mutarea lui Condescu de a-l numi sâmbătă, cu de la sine putere (fără acceptul celorlalţi colegi din CA şi fără aprobarea AGA) pe Liviu Andrei în funcţia inventată de manager general, nu s-a dovedit de bun augur. Imediat după asta, primarul Cârciumaru a decis să se retragă din „echipa” aflată în conducerea clubului. Pasul edilului este de înțeles, mai ales că, în calitatea de reprezentant al CL în AGA a CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (lucru netrecut în declaraţia de interese), „accidenta” legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali.

 

În viziunea lui Condescu, Liviu Andrei  îi va avea ca subalterni pe Eugen Pârvulescu, actualul președinte executiv, Daniel Băloi, secretar general, şi, nu în ultimul rând, pe antrenorul Cristi Pustai. Ziariştii sportivi comentează că  2013 este cel mai bun an din istoria clubului Pandurii, prin cucerirea titlului de vicecampioană a Romaniei, dar şi prin accederea echipei în grupele Europa League, o altă premieră de senzaţie. În contrast cu succesul echipei, şeful CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, este una dintre cele mai controversate persoane din judeţ, conducând o federaţie sindicală acuzată că, prin liderii ei, a căpuşat societăţile de stat. Mai mult, prestaţiile recente ale lui Marin Condescu arată că  încearcă, prin diferite căi, să rămână în funcţiile pe care le deţine: şef al CA la CS Pandurii şi lider, de aproximativ 20 de ani, la sindicatele din minerit şi energie. Marin Condescu a mai fost acuzat şi chemat în instanţă, printre altele, că a uitat să-şi plătească angajaţii televiziunii la care organizaţia sindicală a fost acţionar. Ar mai fi de spus că în viitoarea şedinţă a AGA de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu va avea de dat explicaţii în legătură cu cheltuirea de până acum a fondurilor primite de la compania de stat, dar şi cu numirea năstruşnică a lui Liviu Andrei în funcţia nou creată de „manager general” al clubului de fotbal târgujian.

„Eu rămân preşedintele (…)”

Din declaraţiile lui Marin Condescu, reiese că acesta este foarte stăpân pe situaţie, chiar dacă numirea pe care a făcut-o, practic, numai din gură – neexistând documente aprobate de forurile de conducere ale clubului – a atras după sine retragerea lui Florin Cârciumaru. Uimitor este faptul că Marin Condescu dă asigurări că Liviu Andrei va dispune de „resurse financiare”. Iată ce a declarat  şeful CA al CS Pandurii Lignitul şi lider al FNME către ziariștii sportivi: „Având experienţa din cupele europene, am stabilit să creăm postul de manager general. Aşa că, din data de 1 octombrie, manager general va fi Liviu Andrei. Eu îmi cer scuze că poate de multe ori nu am răspuns foarte bine solicitărilor dumneavoastră, mai ales când clubul a avut foarte multă nevoie de comunicare şi nu s-a comunicat. Bine, aveţi şi antrenorul, care, la fel ca şi mine, comunică mai greu. De acum încolo sperăm ca lucrurile să fie în regulă, o comunicare foarte bună, dânsul se va familiariza cu ce este la club foarte repede. Din punct de vedere al managementului se va ocupa directorul executiv, domnul Andrei. Vom fi lângă dânsul, îi vom asigura resursele financiare. Sperăm să nu mai apară această sincopă în comunicarea cu presa. Eu rămân preşedinte al Consiliului de Administraţie. Domul Andrei va avea o funcţie executivă, nu va avea funcţie în AGA sau CA”.

Explicaţia: Din cauză de… mai puţin fotbal, mai multă publicitate

Marin Condescu şi-a explicat alegerea, acuzând o lipsă de personal: „Am avut la dispoziţie 4-5 oameni cu care ne-am descurcat foarte greu; am văzut ce am păţit la ultima deplasare la Cluj, când în două  zile am muncit cât pentru două săptămâni. Am vorbit de fotbal 10 minute, după care s-a vorbit doar despre presă şi publicitate în sensul pozitiv, pentru că de aici vin banii. Îi mulţumim că a acceptat să vină alături de noi (lui Liviu Andrei – n.red.)”, a mai spus Condescu.

Liviu Andrei, cu „o grămadă de relaţii la Bucureşti”, vine „acasă”:  „N-o să fiu inactiv politic”

De un lucru, cel puţin, este sigur Liviu Andrei – că va reveni în politică. În rest, va învăţa până-i va mulţumi pe Condescu şi, cumva retroactiv, pe primarul Cârciumaru: „Vreau să mă întorc acasă. E o discuţie mai veche, au fost mai multe variante. E o surpriză plăcută, sunt discuţii de luni de zile în care sunt acuzat că nu vin la luptă în judeţul meu. Până acum mi-a fost greu în Bucureşti, aşa că vin acasă, vreau să încep să învăţ şi, în două săptămâni, o să vedem ce e de făcut. Trebuie împărţite responsabilităţile, vom vedea fiecare fişa postului, cred că nu voi dezamăgi pe nimeni. Nici pe domnul Condescu, nici pe domnul primar, nici echipa, nici judeţul. Vin într-o echipă câştigătoare, puternică. Nu am luat legătura cu CEO. Nu am stat pe gânduri, am acceptat pe loc. Nu o să fiu inactiv politic, vreau să revin şi în politică. Dar haideţi să o lăsăm cu politica acum. În Bucureşti mi-am creat o grămadă de relaţii şi nu sufeream. Dar drumurile duc acasă şi faptul că erau propuneri de acest gen… Şi propunerea a venit dintr-o dată. Mai mult de atât, niciodată nu a crezut Gorjul că vom avea o astfel de echipă.”

„Am făcut atâtea cu domnul primar…”

Liviu Andrei a mai spus că a acceptat jobul pe loc, clubul fiind la o răscruce, din cauza necunoscătorilor: „Am făcut atâtea cu domnul primar, cu domnul David; mă face să vin pentru că sunt mulţi necunoscători care lovesc şi împroaşcă cu noroi în echipă. Am experienţă în sport, am condus CSS-ul. Vreau ca ani buni să jucăm în cupele europene şi, de ce nu, să ne gândim şi la câştigarea unei cupe. E greu să faci o temelie la casă, vin la o construcţie. Nu sunt o persoană comodă şi îmi voi face treaba. Sper să nu dezamăgesc. Dacă simt că nu merge, plec singur”.

Numire ilegală sau „încă o prostie”

În timp ce administraţia CE Oltenia, finanţatorul principal al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, nu comentează acest subiect, unul dintre membrii Consiliului de Administraţie al clubului, Mihai Prunariu, ce aştepta de câteva săptămâni ca Marin Condescu să convoace Consiliul, a declarat ieri că numirea lui Liviu Andrei este, înainte de toate, o prostie: „În disperarea lui, a făcut încă o prostie. Această funcţie de manager general nu există în statul de funcţii al clubului, iar modificarea acestuia se face numai cu aprobarea Consiliului de Administraţie şi a Adunării Generale a Acţionarilor, în baza actualului statut al clubului. Este clar că Marin Condescu a vrut un om de încredere la club, dar nu-mi explic numirea lui Liviu Andrei, cu atât mai mult cu cât  el nu are nicio legătură cu fotbalul. În disperarea lui, Marin Condescu a făcut încă o prostie”, a mai spus Mihai Prunariu.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gagu says:

  Ha,ha,ha,ha…cea mai buna poanta cu acest ,,luptator,,pe post de manager general!Bai nea Marine ai aflat ca era cumva pe ,,faras,,din postul pe care,oricum,nu-l castigase prin concurs,concurand singur si iesind al doilea?Sau si mai rau ca este cumva in ,,gaura..si trebuieste ajutat saracul?Bine la cat nu se poate justifica d.p.d.v.financiar la Pandurii ce mai conteaza,acolo,cateva mii de euroi!Bravo esti tare nea Marine dar vezi ca te asteapta fostul matale,, asociat,,Vulpe!Stii unde ,nu?

  Thumb up 4 Thumb down 0

 2. gorjan says:

  N am cuvinte sa te calific si sa te clasific carciumarule.Esti ultimul membru de partid, DISPARI HIENA!!

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. gorjanul says:

  Chiar nu pricepe nimeni ca Carciumaru (sic) nu se retrage din AGA Pandurii din cauza lui Andrei sau Condescu ci din cauza ca este incompatibil ? ANI il va cerceta pentru incompatibilitate fiindca nu poate sa dea bani de la Consiliul Local Tg Jiu catre Pandurii si tot el sa hotarasca la Pandurii cum sa i cheltuiasca ?

  Thumb up 2 Thumb down 0

 4. Rursine pentru Condescu si felicitari pentru Circiumaru care se disociaza de un tradator, plagiator mincinos notoriu si HOT!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad