Care este cea mai sexy parte a corpului tău: ce spun studiile

Unii bărbaţi sunt înnebuniţi după posterior, alţii se excită numai când se gândesc la o pereche de sâni obraznici. Ai putea spune că cea mai sexy parte a corpului tău depinde de gusturile partenerului. Dar oamenii de ştiinţă au descoperit care este cea mai atractivă parte a corpului tău (şi părerea iubitului chiar nu are impact)

Cercetarea a fost efectuată la Bangor University şi Witwatersrand University din Johannesburg, Africa de Sud, cu ajutorul a 800 de voluntari de pe două continente. Oamenii de ştiinţă au studiat 41 de zone erogene de pe fiecare trup şi le-au dat note în funcţie de nivelul de excitare pe care îl poate simţi o persoană atunci când sunt atinse.

Atât femeile, cât şi bărbaţii, au aceleaşi zone erogene, însă cu mici diferenţe când vine vorba de nivelul de excitaţie – de exemplu, un bărbat simte mai puternic atingerea pielii din spatele genunchiului, în timp ce o femeie nu simte aceeaşi plăcere.

Potrivit specialiştilor, o altă descoperire importantă a fost că toţi oamenii au aceleaşi zone erogene, iar acestea nu depind de vârstă, sex, rasă, cultură, orientare sexuală sau religie. Aşadar, în cazul femeilor, cele mai erogene zone, exceptând aparatul genital, sunt gura şi buzele, urmate de urechi, ceafă, sâni şi sfârcuri. Cele mai puţin erogene sunt fundul, şoldurile şi picioarele, potrivit cercetării.

Pentru bărbaţi, lucrurile stau doar puţin diferit: pe primul loc s-au clasat tot gura şi buzele, urmate de urechi, interiorul coapsei, ceafă şi sfârcuri. Cele mai puţin erotice părţi ale corpului unui bărbat sunt mijlocul şi antebraţul.

„Zonele erogene nu sunt dobândite, ci cortexul nostru le «dictează». Când am efectuat acest studiu, am vrut să aflăm de ce anume o parte a corpului este mai atrăgătoare şi deci sărutată mai des decât altele”, au declarat oamenii de ştiinţă de la universitatea din Johannesburg.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad