Carlos Şacalul – un terorist pur sânge

Pe numele său adevărat Ilici Ramirez Sanchez, de origine venezuelean, Carlos Şacalul este actualmente închis pe viaţă în Franţa. Este cel mai faimos terorist politic internaţional (suporter al lui Bin Laden), cu numeroase crime dovedite, atacuri cu bombe şi grenade şi cu planuri de atac terorist asupra mai multor obiective, printre care şi o centrală nucleară din Franţa. El ar fi avut o legătură şi cu Securitatea din România, după condamnarea la moarte a lui Ion Mihai Pacepa, în 1978.

Atacul de la Viena

Fiu al unui avocat comunist din Venezuela, Ilici Carlos Şacalul (n. 1949) mai are doi fraţi, pe “Lenin” şi “Vladimir”. Asta spune totul despre mediul în care a crescut. Studiază parţial la Londra şi apoi la Moscova, iar la 21 de ani se înscrie voluntar în Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP). Trebuie spus că numele de “Carlos” i-a fost dat de ofiţerul de recrutare al FPEP, iar “Şacalul” l-a primit după porecla dată de “The Guardian”, după romanul “Ziua şacalului” (de Frederick Forsyth, 1971). Activitatea lui criminală începe în Anglia, prin tentativa de ucidere a unui om de afaceri evreu şi atacul cu bombe asupra unei bănci londoneze (1973). Apoi atacă cu bombe unele redacţii pariziene, aruncă grenade într-un restaurant din Paris (2 morţi şi 30 răniţi), atacă cu aruncătoare de grenade două avioane de pe aeroportul Orly, contra companiei israeliene El Al (1975). Se poate spune că Şacalul era deja “bine antrenat” atunci când a declanşat acţiunea care-i va aduce declinul şi, în cele din urmă, capturarea. În decembrie 1975, la cartierul central al OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol) din Viena, Şacalul este în fruntea unui comando de şase persoane. El ia peste 60 de ostateci şi ucide trei. Pune condiţii austriecilor (comunicate radio pentru “cauza palestiniană” din 2 în 2 ore) şi un avion. Primeşte avionul şi zboară cu 42 de ostateci la Alger. De acolo îl preia un avion pilotat (atenţie!) de Neville Atkinson (fost ofiţer al flotilei britanice), pilotul personal al lui Gaddafi timp de zece ani. Ultimii ostateci sunt eliberaţi, iar unii terorişti primesc azil în Libia. Când lucrurile păreau să se fi terminat cu “asaltul contra OPEC”, unii lideri palestinieni încep reproşurile împotriva Şacalului. Printre ostateci erau mai mulţi arabi, pe care teroristul i-ar fi eliberat pentru bani grei (el afirmând mereu că lupta doar pentru “cauză”). Sumele erau de ordinul zecilor de milioane de dolari. Pe de altă parte, Şacalului i s-a mai reproşat că, deşi a primit ordine, el nu a executat doi miniştri importanţi ai OPEC (din Iran şi Arabia Saudită). Pentru aceste motive, liderii FPEP l-au exclus din organizaţie. Nu se ştie nici astăzi cum şi-a motivat teroristul acele decizii de la asaltul asupra OPEC din Viena. Cert este că a încercat ulterior să-şi facă propria organizaţie teroristă (“Lupta înarmată”) şi că a luat legătura cu unele servicii secrete din ţările Blocului comunist.

Anestezierea

Crimele Şacalului de după 1975 s-au produs în Europa, la München (contra “Europei Libere”), la Berlin etc. A atacat cu bombe două TGV din Franţa (2 morţi, zeci de răniţi). Ar fi planificat uciderea de dizidenţi români în Franţa şi eliminarea lui Pacepa (Ceauşescu ar fi oferit un milion de dolari). A fost arestat în Sudan, după ce a fost anesteziat de doi bodyguarzi, în legătură cu agenţi francezi şi americani. A fost legat în somn şi dus la Paris… Pe timpul detenţiei, a fost judecat pentru mai multe alte crime şi condamnat la mai multe termene pe viaţă.

www.revistamagazin.ro

Categoria: Mistere

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad