Castanele, afacerea sezonului

În această perioadă, castanele sunt o afacere foarte bună pentru cei care au acces la ele. Spre deosebire de legume sau celelalte fructe, un kilogram de castane bagă bani frumoși în buzunarele comercianților.
Deși au apărut de mai bine de două săptămâni pe tarabele din piețele târgujiene, prețul pentru un kilogram de castane nu a scăzut sub 8 lei, modificându-se de la o zi la alta. Prețul piperat nu îi împiedică însă pe cei care iubesc acest fruct să cumpere. „Sunt cam scumpe, ce e drept; în primele zile când au apărut, am dat 15 lei pe un kilogram, dar acum sunt puțin mai accesibile, 10 lei, 8 lei/ kg. Sunt foarte bune și le găsim doar o dată pe an, probabil din această cauză și prețul este mai mare. Nu sunt ca merele sau alte fructe pe care le găsim pe tot parcursul anului”, a spus Liviu, din Târgu Jiu.

„Merg foarte bine”

Cei care comercializează castane spun că acest produs le aduce venituri considerabile, în special pentru că investiția este egală cu zero. ,,Am vândut foarte multe castane. Merg foarte bine. E produsul care se vinde cel mai repede, indiferent de preț. Prețul pentru un kilogram de castane e destul de ridicat, asta pentru că se găsesc doar 2-3 săptămâni și culesul presupune destul de multă muncă. E bine pentru noi că nu investim nimic în producție. Cresc singure, în copaci care nu au nevoie să fie udați, săpați sau altceva”, a spus Mariana, comerciant.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad