Ce ascunde pofta de dulce

Nevoia de a consuma dulciuri tot timpul poate ascunde o carenţă de crom sau o afecţiune. Află ce rol are acest mineral în organism şi în ce alimente se găseşte.

Obezitatea şi diabetul zaharat sunt doar două dintre neplăcerile pe care ni le dă pofta permanentă de dulce. Prin urmare, pentru a evita îmbolnăvirea, fă-ţi un set de analize medicale. Acestea îţi vor arăta nivelul cromului şi al magneziului din organism. Principalul rol al cromului este de a regla metabolismul glucidic şi lipidic. În plus, cromul menţine stabil nivelul zahărului în sânge, printr-o corectă utilizare a insulinei.

Alimentele conţin puţin crom

Din alimentele pe care ele consumăm zilnic luăm aproximativ 30 de micrograme de crom, deoarece, în timpul procesării termice, acest mineral se evaporă. Însă necesarul zilnic de crom trebuie să fie de aproximativ 60 de micrograme. În caz contrar, metabolizarea zahărului din sânge este îngreunată şi astfel se dezvoltă rezistenţă la insulină. Din această cauză, se produce o acumulare masivă de grăsime în ţesuturi şi, prin urmare, apare grăsimea de pe abdomen. De asemenea, nivelul colesterolului creşte, iar, în timp, apar plăcile de aterom (depunere de grăsime pe vasele de sânge). Cele mai bune surse de crom sunt legumele (broccoli, cartofi, fasole verde), ficatul, cerealele integrale, ciupercile, fructele de mare şi gălbenuşul de ou. Carenţa de crom poate fi înlăturată cu ajutorul suplimentelor alimentare care conţin acest mineral.

Renunţă brusc la dulciuri

Cel mai bun remediu pentru a scăpa de pofta de dulciuri este excluderea bruscă din dietă a oricărui produs care conţine zahăr, spun specialiştii. Mai exact, încearcă timp de câteva săptămâni să nu pui nimic dulce în gură. Doar în acest mod poţi regla nivelul glucozei din sânge şi nu vei mai simţi nevoia să mănânci ceva dulce la fiecare pas.

clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad