Ce fac politicienii în timp ce șomajul URCĂ vertiginos: se ceartă pe funcții!

- Război deschis Ion Călinoiu vs. Dian Popescu!
- Indemnizația de șomaj – singura opțiune pentru mulți gorjeni

Nu este loc de împăcare între vicepreședintele Partidului Social Democrat, Ion Călinoiu, și președintele Partidului Național Liberal Gorj, Dian Popescu. Liderul social-democraților gorjeni a venit din concediu și i-a răspuns șefului liberalilor gorjeni, care a declarat că Uniunea Social Liberală se află în cel mai tensionat moment de la înființare până-n prezent. „Nici pe departe USL Gorj nu traversează o perioadă grea. Poate domnul Dian Popescu, care e mai pesimist, trece prin astfel de momente. Noi suntem optimiști, credem în proiectul USL Gorj. Funcțiile politice sunt cele de președinți de partid, în rest, în teritoriu sunt puși pe funcții specialiști. Trebuie lăsate orgoliile și interesele politice personale deoparte pentru ca Uniunea Social Liberală să funcționeze”, a precizat președintele executiv al Partidului Social Democrat Gorj, Ion Călinoiu.

Dian: Călinoiu ascunde mizeria sub preș

Liderul liberalilor gorjeni susține că așteaptă revenirea din concediu a lui Victor Ponta pentru a discuta problemele care au apărut în Uniunea Social Liberală de la Gorj. „Domnul Călinoiu are de condus un județ. Eu discut cu domnul Cârciumaru. Nu pot să ascund mizeria sub preș, dacă dânsul o ascunde, e numai problema dânsului. Se vede de la o poștă că nu se pune în prim plan economia Gorjului, ci numai interesele personale și cumetriile. Aștept să revină din concediu domnul Victor Ponta pentru a purta discuții legate de USL Gorj”, afirmă președintele PNL Gorj, Dian Popescu. Senatorul de pe Colegiul 1 spune că pe 28 și 29 august va discuta și cu președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul Biroului Politic Național, despre atacurile la adresa liberalilor lansate de Ion Călinoiu. „Domnul Călinoiu nu a înțeles că se află într-un județ sensibil și că orice declarație îl pune în dificultate pe Victor Ponta, care este deputat de Gorj. Noi, liberalii, nu am făcut nicio declarație la adresa PSD. Ion Călinoiu să înțeleagă că roata-i rotundă și îți oferă surprize”, a comentat Dian Popescu.

Departe de interesele politicienilor, se află o mare parte din locuitorii acestui județ. În timp ce aceștia se ceartă doar pe funcții, șomajul crește de la o zi la alta, devenind singura opțiune în materie de venituri pentru o mare parte dintre  gorjeni. Acest lucru este dovedit de numărul mare de cereri înregistrate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj în ultima perioadă. Potrivit reprezentanților instituției, în ultima lună, numărul șomerilor a crescut cu peste 1.000 de persoane.
Printre cei care solicită indemnizația de șomaj se numără foarte  mulți absolvenți de liceu, dar și foarte multe persoane cu studii superioare care își caută un loc de muncă de foarte mult timp. „Rata șomajului este în creștere având în vedere că numărul absolvenților de liceu care au solicitat indemnizație de șomaj anul acesta a fost foarte mare. Rata șomajului a crescut față de ultima lună de la  6,99% la 7, 91%. Numărul șomerilor este de asemenea mai mare cu aproape 1.000 de persoane față de luna trecută. Nu toți cei care solicită indemnizația de șomaj beneficiază de acest ajutor”, a spus Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

Categoria: Politică

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. vasile says:

    S-a rasturnat carul cu toate catastrofele Romaniei la Tg-Jiu.INCOMPETENI,LENESI,GARGARAGII SI PROFITORI.Spalati-va cu ei pe cap,au facut Gorjul praf si pulbere,neispravitii.

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad