Ce faci când el refuză prezervativul

Explică-i noului tău prieten că prezervativul e un “accesoriu” obligatoriu dacă vrea să faceţi sex.
Tu îţi doreşti mai multă siguranţă, iar el visează la cât mai multă aventură. Cum faceţi totuşi ca viaţa voastră sexuală să fie o aventură sigură?

Cum vorbeşti cu el despre prezervativ şi contracepţie
Studiile arată că bărbaţii, pe cât de interesaţi sunt de sex, pe atât de mult evită discuţiile despre contracepţie. Totuşi, cu puţină diplomaţie din partea partenerelor de viaţă, un asemenea subiect poate fi adus în discuţie. Aşadar, nu-ţi rămâne decât să alegi momentul potrivit pentru a vorbi cu el despre subiectul care te frământă de ceva vreme. Chiar dacă eşti tobă de informaţii, nu te apuca să-i ţii o pledoarie ca la ora de dirigenţie, pentru că se va simţi intimidat sau plictisit. Abordează mai degrabă subiectul în aşa fel încât să-l faci să înţeleagă cât de importantă este folosirea unei metode de contracepţie eficiente şi adecvate pentru sănătatea vieţii voastre sexuale.
Explică-i că un avort nu este doar foarte neplăcut, dar, din cauza unor complicaţii, îţi poate pune viaţa în pericol şi vă poate răpi şansa de a (mai) deveni părinţi atunci când o să doriţi acest lucru. De asemenea, spune-i că te-ai simţi mult mai relaxată şi te-ai bucura mai mult de viaţa voastră sexuală dacă aţi folosi o metodă contraceptivă. Dacă sunteţi un cuplu proaspăt, abia la început, şi vă stânjeneşte foarte mult această discuţie, având, în plus, nelămuriri, vă puteţi adresa unui cabinet de planificare medicală. Aici veţi primi toate informaţiile necesare pentru a putea alege o metodă de contracepţie potrivită vârstei şi stilului vostru de viaţă.

Responsabilitatea vă aparţine amândurora
Considerând că femeia este cea care trebuie să aibă grijă „să se ferească”, mulţi bărbaţi refuză să folosească prezervativul. Şi cum, în multe cazuri, femeile nu iau pastile contraceptive sau nu folosesc o altă metodă contraceptivă modernă, se ajunge la improvizaţii de tipul metodelor contraceptive tradiţionale, care sunt departe de a fi sigure. Studiile arată că metodele contraceptive moderne sunt cam o dată şi jumătate mai eficiente decât metodele contraceptive tradiţionale. Însă mentalitatea conform căreia femeia, ca parte imediat afectată în cazul unei sarcini nedorite, e singura responsabilă, singura care trebuie să se intereseze de folosirea contracepţiei. este foarte greşită. Pentru că, atâta vreme cât formaţi un cuplu, trebuie să vă asumaţi la unison bunele şi relele vieţii în doi.

Alegeţi împreună metoda de contracepţie
Fiecare cuplu are un profil aparte, care necesită o metodă de contracepţie adecvată nevoilor sale. De altfel, chiar în interiorul cuplului pot apărea în timp modificări care să determine schimbarea metodei de contracepţie folosite până atunci. Aşadar, este important să reţii că, pentru a avea o viaţă sexuală sănătoasă, lipsită de consecinţe negative, trebuie să alegi o metodă de contracepţie eficientă, care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale. Pentru ca şi tu, şi el să fiţi pe deplin mulţumiţi, consultaţi-vă şi alegeţi împreună tipul de contracepţie.

Nu te lăsa păcălită de aparenţe
Pentru siguranţa ta, ar fi bine să nu uiţi nicio clipă că orice contact sexual neprotejat poate duce la o sarcină nedorită. Nici în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală lucrurile nu stau altfel. Cu atât mai mult dacă nu ai un partener de sex constant. Folosirea protecţiei pe criteriul „nu pare genul care să aibă vreo boală venerică” sau „e prea drăguţ ca să aibă vreo boală” se poate dovedi a fi o tactică extrem de păguboasă pentru tine. Mai bine, pune răul înainte şi consideră că orice bărbat pe care nu-l cunoşti îndeajuns poate fi un posibil transmiţător al unor boli sexuale. Când vine vorba de sănătatea ta, nu trebuie să te jenezi să-ţi iei măsuri de precauţie. În schimb, încrederea nefondată, inconştienţa te pot costa contactarea unui virus care să-ţi rămână toată viaţa în organism (virusul herpetic, HIV) sau, în cel mai fericit caz, câteva săptămâni de tratament costisitor.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad