CE Oltenia, în etapa preliminară a privatizării majoritare

Ministrul demisionar Varujan Vosganian a declarat că negocierile cu FMI pe tema privatizărilor au fost întotdeauna dificile. Într-un interviu acordat unui post central de televiziune, liberalul a reafirmat că toate societăţile statului trebuie privatizate. O astfel de afirmaţie a mai făcut-o şi în vară, incluzând şi atunci în lista privatizărilor majoritare „extrem de necesare” şi Complexul Energetic Oltenia. De această dată, Vosganian a spus, printre altele, că CE Oltenia se află în faza preliminară. Mai mult, că aceasta a fost extinsă la rugămintea părţii române, iar FMI a acceptat, fără prea mult entuziasm, după cum reiese din declaraţiile sale.

Declaraţiile ministrului demisionar au fost preluate şi de agenţia de ştiri Agerpres, subiectul tratat fiind amânările din privatizarea CFR Marfă. Legat de asta, liberalul (înlocuit la Economie de Daniel Chiţoiu, ce va ocupa interimar funcţia de ministru), a spus că negocierile cu FMI pe tema întregului program de privatizări au fost dificile.
„În general, în programul de privatizări a existat o negociere dificilă cu FMI, inclusiv în domeniul pe care îl coordonez, mă refer la domeniul Economie și Energie. Oltchim a fost scos (din noul acord – n.r.) în momentul în care am prezentat situația în luna iunie. Dar au existat presiuni pentru privatizări la companii unde, managerial vorbind și la nivelul eficienței, nu eram pregătiți, de pildă Complexul Energetic Oltenia sau Hunedoara, unde am cerut să fie extinse etapele preliminare”, a completat Vosganian. Se poate presupune că „faza preliminară” înseamnă, pentru început, lansarea ofertei publice pentru pachetul de 15% din capitalul social, în 2014, având în vedere că fostul ministru crede că este nevoie de un efort uriaș să privatizăm tot ce avem de privatizat. „Desigur, nu barajul de la Porțile de Fier sau nucleul de la Apărare, dar în rest, totul trebuie privatizat, inclusiv calea ferată”, a mai spus Vosganian.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad