Ce probleme de cuplu trădează fanteziile tale sexuale

Cercetarea a fost efectuată de un grup de oameni de la Facultatea de Psihologie din Israel. Ei au ajuns la concluzia că există refulări comportamentale în fanteziile sexuale ale fiecărei persoane, cu privire la felul în care viaţa sentimentală decurge.
Rezultatele pe care le-au obţinut nu fac neapărat referire la probleme punctuale în viaţa de cuplu ci mai degrabă la ce fel reacţionează subconştientul în momentul în care există astfel de probleme.
Pentru realizarea acestei cercetări au fost studiate 48 de cupluri care au descris detaliat ce fel de vise erotice au. După aceea au vorbit deschis despre ce anume consideră că nu este aşa cum trebuie în viaţa personală iar rezultatele au fost concludente.
Aşadar, fanteziile sexuale au fost împărţite, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, în trei categorii care denotă problemele care ar putea exista în cuplu.

1. Fanteziile sexuale cu persoane cunoscute
În momentul în care membrii unui cuplu au fantezii sexuale cu persoane străine este posibil ca armonia să nu mai existe deloc. Totodată, cuplurile care trec prin perioade în care se ceartă foarte des au de multe ori fantezii sexuale cu persoane străine, reale, şi de același sex. Aşadar, cei care se găsesc în această situaţie şi vor să remedieze problema ar trebui să ia o gură de aer şi să discute cu partenerii punctual despre ce-i deranjează.

2. Fanteziile sexuale cu persoane necunoscute
Cuplurile în care cei doi membri au fantezii sexuale cu persoane necunoscute sau inventate se confruntă cu o reală problemă. Acest tip de fantezii sexuale apar atunci când se simte nevoia de distanţare, de evadare. Astfel, cei care au des astfel de fantezii sexuale au nevoie de o pauză de la viaţa de cuplu. Mai precis, creierul lor le dictează că ar fi cazul să experimenteze şi o relaţie cu oricine altcineva, numai să fie o persoană total diferită de cea cu care împart viaţa sentimentală.

3. Fanteziile sexuale cu partenerul
Acest tip de fantezii denotă o problemă de cuplu deloc de ignorat. Este vorba de lipsa de intimitate, lipsa momentelor în care efectiv cei doi membrii ai cuplului să facă sex. Atunci când sentimentele sunt foarte puternice şi există lipsa de sex, apare acest caz. Este şi cazul cel mai grav având în vedere că poate degenera foarte uşor într-unul din celelalte două cazuri menţionate mai sus.
Pe lângă aceste tipuri de fantezii sexuale, cercetătorii au concluzionat că există şi alte tipuri total normale, caracteristice naturii sexuale a omului. Astfel, fanteziile care presupun mai mulţi parteneri sexuali sau împărţirea partenerului de cuplu cu alţi parteneri sexuali sau fanteziile de tip swing nu denotă decât lucruri bune. Cel mai important semn dat de astfel de fantezii este ca în cuplu tronează încrederea şi satisfacţia sexuală şi de aceea încolţeşte ideea de experimentare.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad