Ce sfânt ocroteşte zodia în care te-ai născut

Zodia în care te-ai născut este ocrotită de un sfânt, ale cărui trăsături sunt atribuite caracteristicilor tipice ale semnului zodiacal care te reprezintă. Horoscopul biblic vorbeşte despre o corespondenţa între zodii şi sfinţi, pe care nu mulţi dintre noi o cunosc. Iată ce sfânt îţi protejează orice pas, potrivit astrologiei!

Berbec

Zodia Berbecului este ocrotită de Sfântul Apostol Petru, unul dintre primii discipoli ai lui Iisus şi fratele mai mare al apostolului Andrei, este cel pe care Dumnezeu l-a ales să decidă cine poate păşi pe porţile Raiului şi cine nu. În timpul vieţii, Simion Petru, aşa cum se numea Sfântul, avea calităţile de lider ale zodiei pe care o protejează.

Taur

Zodia Taurului este ocrotită de Sfântul Apostol Simon Canaanitul sau Apostolul Simon Zilotul, numit şi “râvnitorul”. E a fost mire la nunta din Cana, unde Hristos şi ucenicii săi au participat şi au prefăcut apa în vin. Văzând minunea, Sfântul a propăvăduit în lume numele lui Iisus şi a devenit Mirele sufletelor curate.

Gemeni

Zodia Gemeni este ocrotită de Sfântul Apostol Iacob, fiul lui Alfreu, care s-a dovedit a fi în timpul vieţii o fire schimbătoare şi intelectuală, asemenea trăsăturilor semnului zodiacal pe care îl reprezintă. Apostolul Iacov a fost de faţă la Schimbarea la faţă, de pe Muntele Tabor, dar şi la cele întâmplate Mântuitorului în grădina Ghetsimani.

Rac

Zodia Racului este protejată de Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, care a manifestat în timpul vieţii un comportament tipic acestor nativi: dragoste de oameni, familie şi patrie, sensibilitate, introspecţie şi iubire necondiţionată.

Leu

Leul este ocrotit de Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, unul din Apostolii cei mai apropiaţi ai Domnului Iisus, încât, în Evanghelia sa, el se numeşte „ucenicul pe care îl iubea Iisus, pentru fecioria şi darurile lui”. Iubitor de cuvântări şi mereu dornic să atragă atenţia oamenilor, Sfântul Apostol Ioan reprezintă întocmai zodia celor născuţi în Leu.

Fecioară

Fecioarele sunt ocrotite de Sfântul Apostol Filip, un exemplu de răbdare şi meticulozitate, care şi-a trăit viaţa în cumpătare şi înţelepciune. Sfântul Apostol Filip, prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 14 noiembrie, este un sfânt ce nu trebuie confundat cu Sfântul Diacon Filip, prăznuit în ziua de 11 octombrie.

Balanţa

Sfântul Apostol Bartolomeu, ocrotitorul zodiei Balanţei, a luptat în timpul vieţii pentru dreptate şi pentru eradicarea minciunii şi a înşelăciunii dintre oameni. Împreună cu Sfântul Apostol Filip şi Mariami, sora acestuia, au fost prezenţi în cetăţile din Siria şi Asia de Sus, vestind învăţătura lui Hristos.

Scorpion

Zodia Scorpionului este ocrotită de Sfântul Apostol Toma, care s-a remarcat în timpul vieţii ca fiind o fire aprigă, pasională şi intelectuală. Acesta este cunoscut în popor ca fiind apostolul care „nu crede până nu vede”, caracteristică specifică şi nativilor în Scorpion, de a fi sceptici şi reţinuţi.

Săgetător

Săgetătorii sunt ocrotiţi de Sfântul Apostol Iacob, unul dintre cei trei Apostoli care au întemeiat instituţia bisericii. Sfântul Iacob, păscând turma lui Hristos în Ierusalim, a întors mulţi evrei şi elini la Domnul prin învăţătura sa şi i-a povăţuit în numele divinităţii.

Capricorn

Zodia Capricornului este protejată de Sfântul Apostol Matei, unul dintre cei doisprezece apostoli aleşi de Hristos. Potrivit tradiţiei creştine, el este autorul primei Evanghelii şi autorul Cărţii Sfinte în limba aramaică şi în limba greacă. Scrierile biblice ne arată că Apostolul Matei era un om corect, onorabil şi integru, la fel ca nativii zodiei Capricornului.

Vărsător

Zodia Vărsătorului este ocrotită de Sfântul Apostol Tadeu (Iuda), protectorul cauzelor nobile şi ocrotitorul celor neajutoraţi. Sfântul Apostol Iuda mai este cunoscut şi ca Levi sau Tadeu. Nu trebuie confundat cu celălalt Tadeu, care a făcut parte din cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului. Sfântul Apostol Iuda a predicat Evanghelia în ludeea, Samaria, Galileea, Idumeea, Siria, Arabia, Mesopotamia şi Armenia.

Peşti

Zodia Peştilor este ocrotit de Apostolul Iuda Iscarioteanul, care s-a remarcat în timpul vieţii ca fiind o fire timidă, retrasă, sensibilă şi uşor influenţabilă. După răstignirea lui Iisus, regretând faptul că L-a trădat, a aruncat cele 30 monede în incinta Templului lui Irod din Ierusalim, după care s-a fi spânzurat de un copac numit de atunci “copacul lui Iuda”.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad