Ce trebuie să conţină trusa de prim ajutor în concediu

În concediu, se pot întâmpla şi mici accidente care îţi pot strica momentele de relaxare. Aşa că, atunci când pleci în vacanţa cu familia, asigură-te că ai în bagaje şi trusa de prim ajutor. Iată ce trebuie să conţină.

Tratamente medicamentoase

În cazul în care tu sau un membru al familiei tale urmează un tratament medicamentos riguros, este important să cumperi în avans medicația, pentru zilele de concediu. Chiar dacă mergeți în vacanță, nu înseamnă că își poate lua concediu și de la tratamentul pe care îl urmează. Asigură-te că are medicamente cât să acopere toate zilele pe care le petreceți în călătorie.

Produse pentru tratarea înțepăturilor sau mușcăturilor de insecte

Mușcăturile și înțepăturile de insecte sunt accidente frecvente în sezonul cald, mai ales în vacanțele exotice sau de la mare. Fii pregătită cu produse repelente, pentru a te proteja de țânțari, dar și cu apa oxigenata, spirt și alte unguente pentru vindecarea mușcăturilor sau înțepăturilor cu care tu sau ceilalți membri ai familiei va puteți confruntă.

Produse pentru calmarea arsurilor solare și a pielii, după plajă

Nu este suficient să cumperi și să iei cu tine în vacanță doar loțiuni și creme cu protecție solară. Bagajul tău de plajă trebuie să cuprindă și produse special create pentru după expunerea pielii la soare. Acestea au rolul de a calma pielea agresată de razele UV și de a trata și eventualele arsuri cu care te poți alege în urma distracției de pe plajă.

Medicamente pentru intoxicație alimentară

Intoxicațiile alimentare sunt unele dintre cele mai frecvente și neplăcute afecțiuni cu care se confruntă turiștii, în concediu. Schimbarea programului de masă sau a meniului poate creă probleme digestive incomode, pentru care este bine să fii pregătită oricând. Adaugă în trusă de prim ajutor pentru călătorie medicamente care ajută la ameliorarea și tratarea simptomelor intoxicațiilor digestive: diareea și vărsăturile.  Cele mai importante dintre ele sunt antivomitivele și antidiareicele. Pentru evitarea acestor neplăceri, poți lua, preventiv, și probiotice, care ajută la păstrarea echilibrului florei bacteriene intestinale și la combaterea intoxicațiilor.

Medicamente pentru insolație

Și insolația este o afecțiune des întâlnită în concediile de vară, care apare în urmă expunerii necontrolate și neprotejate la soare. Insolația se manifestă prin febră, frisoane, vărsături, diaree, dureri de cap etc. Pentru ameliorarea simptomelor, este important să ai în trusa de prim ajutor antipiretice, săruri pentru rehidratare, calmante, antivomitive și antidiareice.

Produse pentru tratarea micilor accidente: tăieturi, julituri

Micile accidente care au loc în vacanță se pot lasă și cu tăieturi sau zgârieturi de toată frumusețea, în special la copii. În astfel de momente, este important să ai la îndemână pansament, ser fiziologic, plasturi, rivanol, unguente cu antibiotic, pentru a curăța și trata corect orice rană.

www.libertatea.ro

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad