Cei 10 duşmani ai cuplului

1. Televizorul
Televizorul ucide iubirea, nu există nicio îndoială! Cina în fata micului ecran nu facilitează legătura dintre voi… Şi apoi, dacă vă uitaţi la film înainte de culcare, nu mai aveţi timp să vorbiţi şi să vă preocupaţi unul de altul. Există o singură soluţie: aruncă acest duşman din viaţa de cuplu! Mai puţin radical, puteţi să vă puneţi de acord să îl aprindeţi în 4 seri pe săptămână.
2. Papucii de casă
Consecinţa sau nu a prezenţei televizorului, nu mai ieşiţi! Şi oare acel mic restaurant pe care îl iubeşti atât nu s-a închis? Şi serile de cinema care se prelungeau cu dezbateri pasionante? Acum nu mai ieşiţi decât o dată pe lună şi doar ca să mergeţi în vizită la prieteni. Gata cu ieşirile în cuplu şi cu serile în doi! Trebuie să regăsiţi acea magie a escapadelor romantice! După ce ai aruncat televizorul, profită de banii pe care nu mai trebuie să îi dai pe taxă!
3. Orele suplimentare aduc tensiuni în cuplu
Încetează să ajungi acasă târziu de la locul de muncă! Nu doar că nu mai ai timp pentru voi, dar eşti şi obosită, şi irascibilă, ceea ce nu este neapărat o sarcină uşoară pentru partenerul tău! Pentru puţinul timp în care jobul invadează viaţa voastră, acela devine rapid subiectul vostru de conversaţie… Stop! Încearcă să vii acasă mai devreme de la serviciu, pentru a avea puţin timp înainte de cină… dar nu profita de acele momente pentru a te uita la televizor! Şi, mai ales, uită de serviciu din când în când, pentru a-i acorda mai multă atenţie celuilalt.
4. Uşa de la baie
Nu înseamnă că, dacă eşti implicată într-o relaţie de cuplu şi vă cunoaşteţi de ani de zile, trebuie să o laşi deschisă! Încetează să mai ieşi la jogging cu părul ciufulit… şi să-ţi laşi lucrurile împrăştiate prin casă! Adevărat, partenerul tău te iubeşte aşa cum eşti, dar de ce să nu faci eforturi pentru a da ce ai mai bun din tine în unele zile? Îi vei demonstra, astfel, că prezenţa lui este importantă pentru tine, precum şi impresia pe care i-o laşi!
5. Neatenţia
Unul dintre marii duşmani ai cuplului este lipsă de atenţie. Şi nu e vorba de a-i oferi flori sau mici cadouri, ci pur şi simplu de a-i arunca o privire. Să remarci când s-a tuns sau când şi-a cumpărat un nou sacou. Mai ales, să-i spui când ţi se pare elegant sau că te impresionează prin remarci pertinente. Deoarece complimentele sunt mereu agreabile… Dar doar dacă sunt gândite!
6. Gelozia excesivă
Încetează să-l mai urmăreşti şi să-i pui întrebări la fiecare pas, deoarece baza unui cuplu este încrederea reciprocă. Cu caracterul tău suspect, rişti să-ţi împingi partenerul în braţele alteia!
7. Abstinenţa
Viaţa sexuală este importantă într-un cuplu. Este normal să se stabilizeze cu timpul, dar nu trebuie să devină o regulă! Păstrează o doză de fantezie şi imaginaţie! Păstrează nişte perioade de intimitate, variază locurile şi poziţiile…
8. Absenţa proiectelor
A forma un cuplu nu înseamnă doar a înfrunta viaţa de zi cu zi fără a te gândi şi la ziua de mâine. Trebuie să vă construiţi o viaţă împreună. De la proiecte pe termen scurt (locuri de vacanţă, achiziţionarea unei maşini…) la proiecte mai ambiţioase (copii, călătorii), nu ezita să reflectezi asupra viitorului vostru şi cum vi-l imaginaţi. Acest lucru vă va uni mai mult şi vă va da chef să mergeţi mai departe… împreună!
9. Familia partenerului
Pentru unii nu, dar pentru alţii da! Bineînţeles că nu, nu toate familiile prin alianţă sunt ca cele care ne atrag atenţia în sălile de cinema. Iar acordul este adesea cordial între partener şi socrii. Totul este să ştii să nu insişti sau să recunoşti când celălalt s-a săturat. Nu-i impune să luaţi prânzul de duminică în fiecare săptămână dacă simţi că începe să se sature. Şi bineînţeles, această regulă se aplică şi în cazul serilor voastre cu colegii, reuniunilor de la serviciu…
10. Liniştea
Lipsa dialogului este, bineînţeles, nefastă pentru un cuplu. Cert este că ea provine din lipsa timpului sau atenţiei legate de motive deja menţionate. Cu toate acestea, dialogul există frecvent, dar nimeni nu ascultă sfatul celuilalt… în acest caz, depinde de tine să faci eforturi pentru a dialoga, pentru a căuta într-adevăr să înţelegi ceea ce vrea celălalt să-ţi spună. La nevoie, nu ezită să apelezi la ajutorul unui terapeut, care vă va ajuta să aveţi o relaţie de cuplu aşa cum vă doriţi.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad