Cele mai bune ceaiuri contra răcelii

Gata cu răceala! Specialiştii cotidianului german „Bild” vă recomandă câteva ceaiuri eficiente încă de la primele simptome împotriva infecţiilor acute sau care pot fi folosite cu rol preventiv. Atenţie! Ceaiurile nu înlocuiesc însă vizita la medic!

Măceşe

Conţinutul bogat în vitamina C (până la 500 mg/100 g) întăreşte sistemul imunitar şi previne răcelile. Folosiţi două linguriţe de fructe la un sfert de litru de apă rece, fierbeţi şi lăsaţi 10 minute să se răcorească.

Flori de tei

Favorizează transpiraţia, scade febra şi întăreşte mecanismele naturale de apărare a organismului. Folosiţi două linguriţe la un sfert de litru de apă clocotită, lăsaţi 10 minute şi beţi cât suportaţi de fierbinte.

Frunze de mur

Taninii din frunzele de mur ajută la eliminarea mucozităţilor şi calmează durerile în gât (gargară). Folosiţi două linguriţe de frunze la un sfert de litru de apă clocotită şi lăsaţi 10 minute la infuzat.

Flori de soc

Este foarte eficient în faza incipientă a răcelii. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, favorizează transpiraţia şi întăreşte sistemul imunitar. Folosiţi două linguriţe la un sfert de litru de apă clocotită şi lăsaţi 5 minute la infuzat.

Creţuşcă

Ajută la scăderea febrei şi atenuează durerile puternice de cap. Planta conţine salicozide, care se transformă, odată intrate în organism, în acid salicilic. Folosiţi două linguriţe la un sfert de litru de apă clocotită şi lăsaţi 5 minute la infuzat. Este contraindicat copiilor şi femeilor însărcinate.

www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad