Cele mai frecvente probleme într-o căsnicie

Banii, sexul şi discuţiile în contradictoriu sunt cauzele care, în timp, distrug trăinicia unui cuplu. Psihologul Susan Quilliam, de la Ivillage.co.uk, abordează şi lămureşte cele mai întâlnite 5 probleme de cuplu.

Partenerul/a are o aventură. Reprezintă asta sfârşitul relaţiei?
Infidelitatea nu trebuie să însemne încheierea unei relaţii. Este adevărat că unii/ele dintre parteneri/e au aventuri pentru a ieşi dintr-o relaţie, însă pentru cei mai mulţi dintre oameni, o aventură înseamnă un avertisment. Este un semnal că nu sunt fericiţi, însă dacă se schimbă ceva în relaţie, nu au de gând să plece. În unele cazuri o căsnicie poate fi chiar mai puternică după o aventură pentru că ambii parteneri trebuie să conştientizeze şi să rezolve problemele din căsnicie.
Plan de acţiune
Vestea că partenerul/a a călcat strâmb te va şoca. Însă nu lua nicio decizie la cald, indiferent dacă alţi oameni apopiati îţi cer să o faci. Partenerul/a trebuie să fie de acord să înceteze să se vadă cu iubitul/a; dacă refuză, atunci pune capăt relaţiei.
Odată ce ai depăşit şocul şi poţi discuta calm, încearcă să vorbiţi şi să afli motivele infidelităţii. Gândeşte-te la următoarea întrebare: „Ce ar trebui să schimbi în căsnicie pentru ca infidelitatea să nu se mai repete?”.

Partenerul/a nu mai vrea să facem sex. Asta înseamnă că s-a plictisit de mie?
În orice relaţie, odată cu trecerea timpului, dorinţa sexuală ajunge pe o pantă descendenta. Însă atunci când libidoul dispare în totalitate, înseamnă că ceva nu este în regulă. Nu înseamnă neapărat că sunt probleme în căsnicie. Dorinţa sexuală poate fi influenţată de probleme fizice, precum boli sau tratament, şi de probleme de ordin psihic, precum stresul sau depresia.
Plan de acţiune
- încurajează-ţi partenerul/a să meargă la doctor pentru un control;
- dacă scăderea libidoului vine după un eşec, precum pierderea job-ului, atunci oferă-i suport. Odată ce îi revine încrederea în sine, va reveni şi dorinţa de sex;
- chiar dacă dragostea n-a dispărut dintre voi, unele resentimente vă pot împiedica să faceţi amor; ajutorul specializat vă poate fi de folos;
- eliminaţi stresul din viaţa voastră cât de mult puteţi: munciţi mai puţin, distraţi-vă împreună, luaţi pauze dese;

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad