Cele patru mari avantaje ale scrisului de mână

Trăim într-o lume a ecranelor şi a butoanelor, dar tot ar fi păcat să ne pierdem abilitatea de a scrie de mână. Iată de ce.

1. Te ajută să înveţi mai uşor

Una dintre cele mai eficiente metode de a învăţa ceva (de a citi şi a reţine) este să scrii informaţiile de mână. Scrisul stimulează o anumite parte a creierului numită Sistemul Reticular de Activitate. Această zonă acţionează ca un filtru pentru cunoştinţele cu adevărat importante pe care creierul trebuie să le memoreze.

2. Te ajută să scrii mai bine

Mulţi autori clasici au optat pentru scrisul de mână, în detrimentul mașinii de scris sau al calculatorului. Conform unui studiu din 2009, studenţii care scriau esee cu pixul, spre deosebire de colegii lor care aveau la dispoziţie un calculator, şi-au terminat munca mai repede şi în plus s-au exprimat mai coerent.

3. Este mai uşor să rămâi atent la ceea ce faci

Calculatorul este, să recunoaştem, o gaură neagră a productivităţii. Când ai doar o foaie de hârtie şi un pix în faţă, este mai uşor să te concentrezi doar pe scris.

4. Îţi menţine inteligența pe măsură ce îmbătrâneşti

Scrisul de mână reprezintă o adevărată şedinţă de fitness pentru creier şi este recomandată de medici pentru persoanele care îmbătrânesc pentru că se folosesc concomitent mai multe zone ale creierului: memoria, coordonarea mişcărilor, creativitatea etc. Conform unui studiu din 2008, oamenii se pricep mai bine să recunoască diferite caractere (simboluri matematice, note muzicale, litere chinezeşti etc) atunci când sunt scrise de mână, spre deosebire de caracterele generate de calculator.

www.ziare.com

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad