CEO, taxat în plus

Executivul a majorat cu 28% taxele pentru activităţile miniere, prevăzute de Legea minelor 85/2003, conform unui comunicat de presă al Guvernului, relatează Focus Energetic. Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, taxa anuală pentru activitatea de prospecţiune creşte de la 250 lei/kmp, la 320 lei/ kmp, iar taxa anuală pentru activitatea de explorare creşte de la 1000 lei/kmp, la 1280 lei/km²p.

De asemenea, taxa anuală pentru activitatea de exploatare se majorează de la 25.000 lei/kmp, la 32.000 lei/kmp. Conform comunicatului, noile taxe vor conduce la creşterea veniturilor la bugetul de stat, fiind cu 28% mai mari, în conformitate cu rata inflaţiei înregistrată în perioada 2007-2012. Prin urmare, și CE Oltenia, producător de energie pe bază de lignit, va fi nevoit să plătească în plus la stat pentru activitățile miniere pe care le desfășoară.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad