CEO vrea demiterea lui! – Vezi cine face scut în jurul lui Condescu!

Toate termenele date de directorii Complexului Energetic Oltenia privind prezentarea documentelor financiare ale Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu au fost depășite chiar de șeful CA și lider al FNME, Marin Condescu. În anterioara ședință AGA, Marin Condescu a… făgăduit că va explica în documente cum a cheltuit banii CS Pandurii, în ultimii trei ani, situație de la care ar fi trebuit să-și înceapă mandatul noii reprezentanți ai AGA și CA, în data de 10 august.  N-a fost să fie.

Data a fost aleasă de Marin Condescu și aprobată de ceilalți asociați, dându-se și o hotărâre în acest sens. Prin urmare, Marin Condescu și-a încălcat propriul termen, acela de 10 august, promisiune ce-și imaginează că o va onora abia în 2014, atunci când, a spus el în presa locală, se vor mai întâlni acționarii.

La raport, din trei în trei luni

În fond, cererea administrației CEO, aceea de a cunoaște modul de cheltuire a finanțării pe care a pus-o la dispoziția clubului condus de Marin Condescu, nu era un lucru imposibil pe care trebuia să-l facă administratorii CS Pandurii, ci o chestiune firească. Faptul că Marin Condescu nu a arătat situația cerută deja de câteva luni, îl poate costa funcția de conducere a Consiliului de Administrație. În ședința trecută a Adunării Generale a Acționarilor a fost aprobată o altă hotărâre, ca la fiecare trei luni să existe un raport financiar: „Este vorba de modul în care îți îndeplinești obligațiile față de club și față de asociați. De aceea, s-a aprobat o hotărâre prin care asociații CS Pandurii își vor declara contribuția financiară în așa fel încât să se cunoască despre fiecare cu câte contribuie la dezvoltarea clubului sportiv. Mi se pare firesc, în condițiile în care CEO a finanțat cu 21 de milioane de lei, anul trecut, fonduri care, în paranteză fie spus,  nu se știe nici acum cum au fost cheltuite. Ideea este să se cunoască nivelul finanțării fiecărui acționar”, a spus directorul Resurselor Umane CEO, mandatat în AGA al CS Pandurii.

Finanțatorul principal nu știe cum sunt cheltuiți banii care provin de la companie și implicit de la cei aproape 19.000 de salariați ai CEO

Problema este că Directoratul CE Oltenia vrea să cunoască modul în care este cheltuită finanțarea pe care o pune la dispoziția CS Pandurii, mai ales că societatea de stat este finanțatorul principal. Numai că, în ciuda termenelor date șefului Pandurii și a toleranței arătate de reprezentantul AGA (Ion Răuț), Marin Condescu nu are de gând să-i facă pe plac finanțatorului. Și asta pentru că „spatele” îi este asigurat de ceilalți doi asociați ai clubului, SC Artego, respectiv directorul acestei companii, Viorel David,  și Primăria Târgu Jiu, adică Florin Cârciumaru. Cei doi se opun demiterii lui Marin Condescu, invocând succesul vicecampioanei Pandurii și necesitatea unei stări neconflictuale.  Cu alte cuvinte, chiar și dacă Ion Răuț ar fi supus la vot demiterea lui Marin Condescu, nu ar fi existat șanse ca această solicitare să fie aprobată.

Unul dintre cei mai importanți oameni ai comunității, Viorel David, a declarat  că performanța Pandurii trebuie  apreciată, fiind un succes sportiv unic în Gorj și că este nevoie de o detașare față de tot ce ar putea dăuna activității sportive. În opinia lui David, starea conflictuală între finanțatori și CS Pandurii nu ar trebui să persiste. Pe de altă parte, reprezentanții CE Oltenia invocă necesitatea limpezirii unei situații financiare tulbure, așteptând de la Marin Condescu să „elucideze” modul în care s-au cheltuit zeci de milioane de euro, mai ales că există deja suspiciunea (ceea ce pentru șefii CEO este aproape o certitudine) că banii acordați clubului de către compania de stat au luat cu totul alte căi, ajungând mai degrabă în conturile firmelor sindicaliștilor din FNME. Din acest motiv, cazul a ajuns și în atenția organelor de cercetare penală.

Șefii CEO, trimiși să-și facă… altă echipă

De menționat este și faptul că cei doi acționari i-au sugerat reprezentantului AGA din partea CEO înființarea altei echipe de fotbal (după ce unitățile din minerit și energie au cotizat an de an la CS Pandurii) dacă în acest context nu se va ajunge la o înțelegere privind situația lui Marin Condescu la cârma CS Pandurii. Asociați ai clubului sunt USMO – Marin Condescu, SC Artego SA – Viorel David, Primăria Târgu Jiu – Florin Cârciumaru și CE Oltenia,  reprezentat în AGA de Ion Răuț. Practic, este o bătălie de 1 la 3, iar balanța s-a înclinat până acum, în mod firesc, spre majoritate. Având în vedere că există deja o hotărâre AGA prin care acționarii se vor întâlni din trei în trei luni, probabil că demiterea (sau nu) a lui Marin Condescu se va discuta în următoarea ședință. Pe de altă parte, în această privință este așteptată și întoarcerea managerului Laurențiu Ciurel din concediu, existând posibilitatea unor noi variante privind rezolvarea problemei de la CS Pandurii.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gorjanul says:

    Cum Ciurel are si concediu ? Aveam impresia ca lucreaza zi si noapte . Pe la televiziuni .

    Thumb up 1 Thumb down 1

  2. galeria says:

    Ciurdel vrea sa controleze tot, sa nu afle nimeni de afacerile lui. de ce nu cautati ce contracte are familia lui? dar ziaristii care-l apara tot timpul?

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad