Cine nu plătește pensia alimentară face muncă în folosul comunității

Legea prevede ca în cazul unui divorț, atunci când există și copii, unul dintre părinți să primească custodia copilului/copiilor, iar celălalt să contribuie la creșterea acestora plătind o pensie alimentară, respectiv o sumă de bani lunară, stabilită în funcție de veniturile părintelui care este obligat să o plătească. Există foarte multe cazuri în care cei care sunt obligați să plătească pensie alimentară nu se achită de această obligație, iar părintele care primește custodia minorului suportă singur cheltuielile pe care le presupun creșterea și educarea acestuia.
Noua Lege pentru Protecția Copilului vine cu o soluție prin care cei care primesc custodia copiilor îi pot determina pe foștii parteneri de viață să-și achite datoriile. Mai exact, cine nu are bani sau nu vrea să plătească pensia alimentară a copiilor va trebui să lucreze în folosul comunității, consecința nerespectării acestei prevederi fiind o amendă care poate ajunge la câteva sute de mii  de lei. „Dacă plata contribuţiei la întreţinerea copilului nu este posibilă, instanţa obligă părintele apt de muncă să presteze între 20 şi 40 de ore lunar pentru fiecare copil, acţiuni sau lucrări de interes local”, prevede legea.

Categoria: Dezvăluiri

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. incredibil says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad