Cioabă, Ștefănescu și mama lu’ Moni

Senzațional, Cioabă a avut sicriu alb și cavou de 15.000 euro. Vezi ce a spus nevastă-sa. Ultima oră: Poate că o vrăjitoare a vorbit cu spiritul lui Cioabă… sau poate că nu!

Șoc! Monica Gabor a vorbit la telefon la mormântul mamei și… incredibil: a mascat gestul chiar cu portretul moartei. A trimis sau n-a trimis Mr. Pink flori? Sfâșietor, surorile au plâns în hohote. Una a leșinat. Fantastic! Fascinant!

Mișto, mânca-v-aș! Televiziunile au supt subiectele, le-au stors. Iar fraierii au butonat, ratingul a explodat. Și tabloidele au băgat poză mare și trei rânduri (de la sfâșietor la senzațional), iar bolovanii le-au cumpărat să vadă dacă Moni e mai sexy ca Ramo în doliu. Lipsea o specialistă în modă să dea note surorilor pentru ținuta de la groapă… Dar… să nu le dăm idei.

Săraca bogată Românica, o țară a paradoxurilor. Republică cu trei regi – 2 de Cioabă și unul Mihai – și-un împărat – Rădulescu, parcă – și încă un etern prinț ce-i dă târcoale – Charles al Marii Britanii. Cu dive, gen Moni și Ramo, principala materie primă la export, după ce industria a fost pusă la pământ… Cu „pițiponci” și „cocalare” ce devorează înmormântările cu super-vedete.

Între moartea celui care s-a autoproclamat rege – în fapt un individ parvenit (apropo, care era îndeletnicirea lui, de unde a făcut avere?) – și cea a născătoarei lui Moni, cea cu bolovanul picat în cap, a mai fost una: a unui zeu, care din iarbă s-a ridicat la cer. Pentru a întregi echipa cu Oblemenco și Crișan. Costică Ștefănescu a plecat dintre noi. Ei bine, omul ăsta a purtat banderola Naționalei, a condus Craiova Maxima spre marile performanțe europene.

Deci, să reluăm. Mama lui Moni are meritul de a o fi născut pe Moni. Bine, și pe Ramo. Că a fost productivă. Florin Cioabă are meritul de a fi parvenit și că a profitat că tac-su a zis într-o zi: „Io sunt rege al țiganilor de pretutindeni!”. O zi în care nu era amendă de 7.000 euro pentru folosirea cuvântului „țigan“, ca azi. Ștefănescu are meritul că a dus Maxima până în semifinalele Cupei UEFA, că a ridicat de o grămadă de ori trofee, că a condus naționala României.

Însă pentru media, ultimul a făcut un fâs. E vax albina crema puca. Între celebrele evenimente ce au ținut capul de afiș – Cioabă și mama lu` Moni – Ștefănescu a primit câteva minute de prime-time. O știruță strecurată acolo, nu ditai talk-show-urile cu conlocuitori ce împart coroane ori dive plânse.

Ba, mai mult, s-a speculat la un moment dat că familia lui Ștefănescu a decis ca înmormântarea marelui fotbalist să aibă loc sâmbătă, pentru a nu se suprapune cu cea a Măriei Sale Cioabă al II-lea. Că ar fi fost eclipsată.

Deci, Ștefănescu nu și-a ales cea mai bună zi pentru a muri. Sau, poate, nu și-a ales cea mai bună țară, cel mai bun popor…

O nație care și-a pierdut busola, care și-a dat peste cap sistemul de valori, atâta timp cât soarbe pe nerăsuflate țigănisme și subcultură. Presa vine întotdeauna cu explicația simplă: Asta vrea gloata! Și, deși aici se pune problema oului și găinii, cred că de data asta oferta presei se mulează perfect pe doleanțele gloatei.

Chiar, cine-a fost mai sexy în doliu: Moni sau Ramo?

Categoria: Editorial

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad