Ciurel nu a reuşit să-l evacueze pe Condescu

 

Scandalul care a culminat cu înjurături, chiar în ziua în care sindicatele au organizat un miting împotriva conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost tranşat de instanţă în favoarea lui Marin Condescu. Sindicalistul a avut câştig de cauză în procesul intentat de conducerea CEO pentru evacuarea Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) din spaţiul pe care aceasta îl ocupă în zona Debarcader.

Judecătoria Tg-Jiu: Televiziunea lui Condescu poate rămâne în spaţiul de la Debarcader

Judecătoria Tg-Jiu a respins, săptămâna trecută, acţiunea formulată de conducerea CE Oltenia pentru evacuarea FNME din clădirea pe care o ocupă pe strada Lt. Col. D. Petrescu din Tg-Jiu. Prin soluţia pronunţată, instanţa a obligat compania energetică să-i plătească federaţiei sindicale şi 1.240 de lei cheltuieli de judecată, însă CEO poate ataca hotărârea cu recurs la Tribunalul Gorj.
Iniţial, CEO a depus la Judecătoria Tg-Jiu o cerere de ordonanţă preşedinţială pentru evacuarea acelui imobil. Solicitarea a fost respinsă la primul termen de judecată, la fel ca şi apelul declarat împotriva acestei soluţii.
Laurenţiu Ciurel declara, la scurt timp după verdictul instanţei, că va face plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva magistratului Petrişor Lupulescu, cel care a judecat dosarul. Iată că până la urmă şi cererea principală de evacuare a avut aceeaşi soartă, fiind respinsă de către judecători.

Scandal cu înjurături pentru imobilul ocupat de afacerile sindicale

Imobilul respectiv este ocupat de mai multe societăţi comerciale printre care şi două televiziuni. La una dintre acestea, printre acţionari se numără Clubul Sportiv „Pandurii – Lignitul” Târgu-Jiu, cu 35% din părţile sociale, şi FNME, care deţine 20%, iar cealaltă funcţionează pe o societate care o are printre asociaţi pe Mădălina Berbecel, partenera de afaceri a lui Condescu.
Clădirea se află în proprietatea CEO, conducerea companiei fiind pe punctul de a încheia o înțelegere cu sindicatele cu privire la un schimb, însă, potrivit unei declaraţii publice a managerului Laurenţiu Ciurel, înțelegerea a picat după ce în peisaj a apărut Mădălina Berbecel: „A venit o doamnă, care mi-a trimis o somație să eliberez etajul IV, că mută televiziunile acolo. Eu am zis că am făcut o afacere bună: iau 200 de metri în centru și dau 400 de metri la Debarcader. Am făcut hotărâre de Directorat cu contract de cesiune între sindicat și CEO. Când mi-a venit cu actele să le încheiem, a apărut doamna Berbecel. I-am spus că nu fac cu dumneaei, ci cu sindicatul, că așa am stabilit. În cazul acela, nu am mai făcut contractul de comodat cu o firmă“, a afirmat Ciurel.
Pe 17 mai a.c., administraţia CEO l-a chemat pe Marin Condescu la sediul companiei pentru a stabili modalitatea de predare-preluare a imobilului situat în Tg-Jiu, lângă Lacul Debarcader. Întâlnirea fusese programată pentru ziua de joi, 30 mai, ora 13, fără ca administraţia CEO să preconizeze că, la data respectivă, FNME va organiza un miting de protest.
Chiar în acea zi, Laurenţiu Ciurel a inspectat personal clădirea, iar la plecare a fost luat la înjurături de către Marin Condescu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad