CJ Gorj pregătește o nouă ediție a „Zilelor turismului gorjean”

Consiliul Județean Gorj va organiza, în perioada 6-15 septembrie, ediția a III-a a manifestărilor „Zilele turismului gorjean”, din dorința promovării potențialului turistic al județului Gorj și integrarea acestuia într-un produs turistic regional, național și internațional.

Evenimentul „Zilele turismului gorjean” a debutat în 2011, în cadrul proiectului „Redescoperă Gorjul”, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj, acțiunea face parte dintr-un program anual și multianual de promovare turistică și urmărește prezentarea celor mai importante elemente de interes turistic ale județului Gorj, principalilor actori implicați în activitatea turistică (ministere, administrații publice locale, operatoriilor din turism și nu în ultimul rând turiștilor). Având în vedere experiența edițiilor anterioare, proiectul încearcă să se dezvolte de la an la an, identificând noi elemente de interes turistic, noi oportunități de dezvoltare turistică și de încadrare a potențialului turistic gorjean în context regional, național și internațional. „Pentru ediția din 2013, Consiliul Județean Gorj are alături Autoritatea Națională pentru Turism în calitate de coorganizator al acestui eveniment, urmând a se trece la efectuarea demersurilor pe lângă Organizația Mondială de Turism pentru înscrierea evenimentului în Calendarul Oficial de Evenimente și promovarea acestuia să se realizeze sub egida brandului de țară”, a spus Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.

Promovarea turismului

Complexul de manifestări cultural-artistice „Zilele turismului gorjean” urmărește prezentarea și promovarea către publicul de specialitate și publicul direct consumator de turism a principalelor elemente de interes turistic, elemente care, alături de cele specifice județelor Regiunii Sud-Vest Oltenia, se pot constitui, începând cu anul următor, într-un pachet de programe turistice complete, și complexe capabile menite să satisfacă cerințele turiștilor și care să conducă la o mai bună reflectare a turismului în dezvoltarea economică a județului, regiunii și chiar a țării. „Toate elementele de interes turistic ale județului Gorj impun realizarea și promovarea unor trasee și circuite turistice care urmăresc fie văile râurilor importante, pentru a observa elementele comune ale civilizaţiei rurale, fie posibilitatea practicării sporturilor extreme sau de agrement, fie branduri recunoscute la nivel naţional şi internaţional. Tot aici se încadrează promovarea potenţialului balnear şi apele minerale din diferite zone ale judeţului”, a declarat Ion Călinoiu, șeful CJ Gorj. Exploatarea turistică a traseelor se poate face în condiţiile turismului de sejur, cu atât mai mult cu cât județul Gorj deține locuri unde pot fi practicate sporturi de iarnă sau drumeții montane, în acest sens cea mai competitivă zonă fiind Rânca, dar și turism rural, balnear, medical sau științific.

Categoria: Actualitate

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Promovarea teoretica este sublima, dar cea practica, are f. multe lacune! Toata tara a aflat de moartea mamei surorilor Monica şi Ramona Gabor. Aceasta a avut parte de o moarte violentă astăzi, puţin după ora 13.00.Veronica Gabor venise cu un grup de 17 turişti în Gorj si la câteva minute după ce a coborât din mijlocul de transport, a dorit să se fotografieze cu peştera Polovragi în spate, moment în care o bucată de stâncă s-a desprins şi i-a căzut în cap. Echipajul SMURD venit la fata locului şi o ambulanţă de tip B a constatat decesul ca urmate a unui traumatism cranio-cerebral deschis, astfel că medicii nu au putut face nimic pentru ea!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. dan says:

  dau cu nuca in perete! ce promovare?sa mai moara si altii?unii de foame ca la festivalul folcloric,altii din cauza stancilor…la noi ca la nimenea…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. CRISTINEL GIRLEA says:

  DE CE SUNTETI RAI? BANI TRBUIE CHELTUITI SI EI!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad