Clase de liceu, desființate în județul Gorj

Un număr important de clase de a IX-a din liceele gorjene vor fi desființate din această toamnă. Numărul mare de locuri neocupate în urma admiterii la liceu desfășurată în această vară stă la baza acestei decizii. Județul Gorj nu este singurul județ din țară în care s-a luat decizia de a reduce numărul de clase de a IX-a din această toamnă. Inspectoratele școlare din județul Bacău sau din Capitală au anunțat că vor reduce numărul de clase de la liceu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj (ISJ), decizia referitoare la numărul exact al claselor care vor fi desființate urmează să fie stabilit astăzi în urma unei ședințe la care vor participa directorii liceelor din județ și reprezentanții ISJ. ,,Bineînțeles că o să se desființeze și în județul Gorj câteva clase de clasa a IX-a pentru că așa este normal luând în calcul numărul mare de locuri rămase neocupate în urma desfășurării admiterii la liceu. Astăzi este programată o ședință cu directorii de licee și o să stabilim exact ce clase vor fi desființate. Problema este la liceele tehnologice. În urma aplicării acestei măsuri nu va avea de suferit nici un cadru didactic”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general în cadrul ISJ Gorj.

Trei elevi au rămas nerepartizați după prima etapă a admiterii

La nivelul județului Gorj, în urma desfășurării primei etape a admiterii în învățământul liceal, au rămas nerepartizați doar trei elevi. Astfel, aceștia au participat la cea de-a doua etapă a repartizării computerizate și au fost repartizați la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Peștișani, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu-Jiu şi la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia.

Peste 1200 de locuri neocupate în liceele din judeţ

Potrivit datelor postate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, după primele două etape de admitere, în Gorj au rămas neocupate 1.214 locuri, majoritatea în liceele cu profil tehnic. Astfel, elevii care, după ce vor susţine şi promova examenele de corigenţă, vor dori să urmeze cursurile unui liceu din Târgu-Jiu, au la dispoziţie 154 de locuri la Colegiul Auto „Traian Vuia”, 111 locuri la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, 105 locuri la Colegiul Tehnic Nr. 2, 90 de locuri la Liceul Energetic Nr. 1, 68 de locuri la Colegiul Tehnic „G-ral Gheorghe Magheru”, 60 de locuri la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, 45 de locuri la Liceul Tehnologic Bârseşti şi 7 locuri la Colegiul Naţional „Spiru Haret”. La Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari au rămas neocupate 76 de locuri, 67 la Colegiul „Mihai Viteazu” Bumbeşti-Jiu, 61 la Colegiul Tehnic Motru, 73 la Colegiul Tehnic Mătăsari, 68 la Liceul Tehnologic Ţicleni, 36 la Liceul Tehnologic Bâlteni, 32 la Liceul Teoretic Novaci şi 31 la Liceul Tehnologic Turceni. Cu locuri neocupate au mai rămas: Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti (6), Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” (18), Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Șandru” Bâlta (6), Liceul Tehnologic Baia de Fier (19), Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia (18), Liceul Tehnologic Roşia Jiu (39), Liceul Tehnologic Tismana (18) şi Liceul Tehnologic Turburea (6).

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad