Coca-Cola şi monedele, soluţii practice pentru curăţenia casei

Ideea de a avea curăţenie permanentă în casă îţi insuflă o stare accentuată de euforie? Transformă acest vis în realitate, apelând la câteva trucuri practice, foarte uşor de pus în aplicare şi eficiente pe termen lung.

Spune „adio” depunerilor de murdărie de acasă şi învaţă să menţii o curăţenie permanentă în locuinţă, luând măsuri care chiar funcţionează. Următoarele trucuri sunt un “must-have” pentru o casă impecabilă!
1. Curăţă vasul toaletei cu Coca-Cola. Poate sună bizar, dar această băutură răcoritoare este chiar mai eficientă în dizolvarea depunerilor de pe closet decât produsele de curăţare convenţionale, lăsând suprafaţa lucioasă, alunecoasă şi curată.
2. Uită de detergenți-minune şi bureţi din sârmă, care îţi strică manichiura atunci când cureţi tigăile şi tăvile cu depuneri întărite. Presară sare mare din abundenţă şi freacă bine recipientele de gătit cu un burete. Vei oferi oalelor un “tratament de exfoliere” extrem de eficient.
3. Albeşte-ţi hainele, prosoapele de bucătărie sau fețele de masă care s-au îngălbenit în timp printr-o metodă naturală 100%. Pune-le la fiert într-o oală, cu multe felii de lămâie în apă. Vei constata cu stupoare cât de bine funcţionează trucul, dar şi ce aromă plăcută capătă textilele după intervenţia ta.
4. Sigur te-ai săturat de petele albe şi depunerile de piatră de pe bateria chiuvetei şi a căzii. Apa dură lasă în urmă reziduuri minerale, responsabile cu acest fenomen neplăcut. Soluţia? Curăţă-le cu felii de lămâie, acidul citric ajută inoxul din casă să strălucească din nou.
5. Curăţă absolut toate suprafeţele din casă, din orice material, cu trei ingrediente naturale „minune”: oţetul, bicarbonatul de sodiu şi zeama de lămâie.
6. Foloseşte o monedă din metal pentru a îndepărta depunerile de piatră încăpăţânate de pe grupurile sanitare.
7. Scapă de urmele de săpun şi spumă de pe pereţii cabinei de duș, preparând acasă o soluţie de curăţare fără chimicale în compoziţie: amestecă apă, oţet şi bicarbonat de sodiu.
8. Lustruieşte oglinda din baie cu o soluţie preparată din oţet şi amoniac. Mixtura acţionează ca un degresant puternic, care împiedică ulterior aburirea rapidă.

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad