Cod Galben de ploi în toate judeţele Olteniei

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în urmă cu puţin timp, o avertizare Cod Galben de ploi, valabilă pentru mai multe judeţe, printre care şi cele care fac parte din regiunea Oltenia.

Astfel, din seara zilei de duminică, 29 septembrie, ora 21.00, până în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, ora 13.00, va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei. În aceste regiuni, în intervalul menţionat, se vor cumula local cantităţi de apă de 20 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona Munţilor Banatului, peste 30 l/mp.

O altă avertizare Cod Galben de ploi este valabilă de pe data de 30 septembrie, ora 13.00 până pe 2 octombrie, ora 8.00. În intervalul menţionat, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 30…35 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.
În sudul şi sud-estul teritoriului vântul se va intensifica, cu viteze de 50…70 km/h, iar în Bărăgan şi Dobrogea se vor depăşi temporar 80 km/h.

O avertizare meteo, Cod Portocaliu pentru ploi şi vreme rece, a fost emisă pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov – inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa Brăila, Constanţa şi Tulcea, ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii extinse 60 l/mp şi izolat 80 l/mp. Codul Portocaliu este valabil în aceste judeţe pentru intervalul 30 septembrie ora 21.00 – 2 octombrie ora 02.00.

http://www.gds.ro/Actualitate/2013-09-29/Cod+Galben+de+ploi+in+toate+judetele+Olteniei

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad