Comerciant, prins muncind la negru

Au fost efectuate mai multe controale, dintre care nouă pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat un angajator care utiliza „munca la negru” având  o persoană fără forme legale de angajare.
A fost aplicată o sancțiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 10.000 lei. Angajatorul depistat cu acel salariat „la negru” desfășura activitate de comerţ în localitatea Roşia de Amaradia. A fost aplicată o sancțiune contravențională la un angajator în valoare de 10.000 lei. În domeniul sănătăţii și securităţii în muncă, au fost efectuate 20 controale pentru respectarea prevederilor în care au fost depistate 24 de neconformităţi, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.500 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării și funcţionării comitetului de securitate și sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad