Comercianți și producători de pâine, sancționați de polițiști

Poliţia Română a demarat, la data de 1 septembrie, o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Astfel, în decurs de o săptămână, la nivelul judeţului Gorj au fost efectuate peste 600 de controale la societăţi comerciale sau persoane fizice, fiind verificate şi peste 280 de mijloace de transport.

Au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care 4 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, fiind aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 82 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 14.000 lei. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Gorj, au efectuat verificări la o societate comercială cu punct de lucru în Târgu-Jiu. Întrucât a fost identificată cantitatea de 5.000 kg făină, neetichetată potrivit legislaţiei în vigoare, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei. Ca măsură complementară a fost dispusă indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantităţii de făină.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad