Comercianții de pâine, verificați de polițiști

Poliţiştii gorjeni au început seria acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.  Poliţiştii au efectuat verificări la 73 de societăţi comerciale, fiind aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 39.000 lei.

Poliţiştii gorjeni vor efectua verificări la agenţii economici care au ca obiect de activitate producţia, depozitarea şi comercializarea produselor de panificaţie. De asemenea, vor fi efectuate verificări în trafic pentru identificarea autovehiculelor care transportă produse de panificaţie, pentru a stabili dacă transportul este efectuat cu respectarea legislaţiei în vigoare. Astfel, în perioada 2-3 septembrie, la nivelul judeţului Gorj poliţiştii au efectuat verificări la 73 de societăţi comerciale, fiind aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 39.000 lei. Ca măsură complementară poliţiştii au dispus confiscarea de bunuri în valoare de peste 2.500 lei, respectiv cantitatea de 438 bucăţi pâine, 490 kg făină şi alte produse comercializate în mod ilicit.

Pâine vândută fără acte    

Poliţiştii din oraşul Târgu-Cărbuneşti au efectuat  verificări la o societate comercială din localitate, constatând că nu există documente care să ateste provenienţa pentru o cantitate de 155 bucăţi pâine. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 6.000 lei, fiind de asemenea dispusă măsura complementară de indisponibilizare în vederea confiscării a întregii cantităţi de pâine. La Motru, oamenii legii  au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei lucrătorul gestionar al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în localitate, întrucât, ca urmare a verificărilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 470 kg făină, neevidenţiată în documentele contabile. Poliţiştii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de făină. Aceste acţiuni vor continua în perioada următoare la nivelul întregului judeţ.

Categoria: Actualitate

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. EXSCULESXU says:

    Au redus pretzu dar au redus și colacul ,în greutate ,doar l-au mai umflat cu aer și nu emit bonuri fiscale majoritatea magazinelor lui Sărăcilă. Treceți și făcețivă că ploua pe lâmngă casele magazinelor si vedeti cum procedează casierele,în special cu cei pe care îi cunosc ,nu le eliberează bonuri fiscale.Fiindule rușine să le ceară.Eu spre exemplu le-am reproșat de ce nu-mi eliberează și mi-au zis ,vă trebuie bon? Cănd mă vede una din vânzătoare bate apropoul către cunoștiintze că îi dă bon fiscal să nu facă evaziune fiscală,râzând.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad