Comercianții de uniforme și rechizite școlare, verificați și amendați

Având în vedere începerea anului şcolar 2013-2014, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj și-a propus, ca plan propriu de control aferent lunii septembrie 2013, verificarea operatorilor economici care comercializează produse specifice acestei perioade, adică rechizite şi uniforme şcolare.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost verificați de către comisarii C.J.P.C. Gorj 45 de operatori economici care funcționează în structuri de vânzare tip magazin specializat, fiind verificate  până la această dată produse în valoare de aproximativ 20.000 lei. Controlul a scos în evidență următoarele neconformități relevante: comercializarea de rechizite şi uniforme fără elemente de identificare/incomplete, neconcordanța între denumirea produsului conform etichetei atașate și produsul aflat în ambalajul de care era atașată eticheta, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor de pe etichetele produselor etc. Ca urmare a constatărilor efectuate, au fost sancționați contravențional 41 operatori economici, dintre care 22 cu amenzi contravenționale în valoare totală de 35.000 lei și 19 avertismente.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad