Comisarii de la Antidrog, alături de elevi

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, au derulat ieri o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri pentru a marca începutul anului şcolar 2013-2014.

 

Agenţia Naţională Antidrog, prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, va pregăti, şi în acest an şcolar, proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, elevilor și cadrelor didactive, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Aceste proiecte se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare. În această primă zi de cursuri, specialiştii CPECA Gorj s-au aflat în mijlocul preşcolarilor şi elevilor de la următoarele unităţi şcolare: Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil”, Şcolile Gimnaziale Drăgoieni şi „Constantin Săvoiu”, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” şi Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, toate din Municipiul Târgu-Jiu, pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.

Proiecte antidrog

În anul şcolar 2013-2014, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj va implementa la nivelul judeţului proiectele tradiţionale, „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat”, şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”. În cadrul proiectelor pe care agenţia le propune pe parcursul acestui an şcolar sunt prevăzute module de formare destinate părinţilor şi cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea reţelei de specialişti, formarea de abilităţi privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor, exersarea comunicării în familie şi formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad