Comisarii de la OPC verifică ștrandurile

Pe parcursul lunii iulie, activitatea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj s-a concretizat prin efectuarea unui număr de 151 acțiuni de control având ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul activităților de comercializare a produselor și de prestare a serviciilor.

Acțiunile tematice de control s-au desfășurat în cursul săptămânii trecute și comisarii au verificat comercializarea și depozitarea produselor alimentare perisabile, comercializarea ochelarilor de soare, prestarea serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, calitatea, condiţiile de comercializare şi etichetare a alimentelor comercializate în chioşcurile şi unitățile de alimentație publică din incinta ştrandurilor etc. Abaterile constatate au fost: neafișarea denumirii operatorului economic la locul de desfășurare a activității, comercializarea produselor  alimentare fără inscripționarea datei durabilității minimale, nerespectarea condițiilor în cadrul termenului de garanție, neafișarea prețurilor și tarifelor într-un mod vizibil și lizibil pentru consumatori.
Ca urmare a verificărilor efectuate, 95 operatori economici au fost sancționați contravențional, dintre 68 cu amenzi în valoare totală de 85.450 lei.

Zeci de sesizări, soluționate

De asemenea, au fost înregistrate și soluționate 14 sesizări din partea consumatorilor, petiții care sesizau aspecte din activitatea operatorilor economici sau reclamau produse cu deficiențe sau servicii prestate necorespunzător. Aspectele reclamate au privit: telefoane mobile defecte în cadrul termenului de garanție, nerespectarea rezervărilor de călătorie, nerespectarea comenzilor pentru produse achiziționate pe internet, servicii financiare. Ca urmare a cercetării reclamațiilor, au fost dispuse măsuri de înlocuire a produselor, precum și reparații fără costuri pentru produsele constatate cu deficiențe, precum și de sancționare a operatorilor economici.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad