Concubinaj pervers administraţie – sindicate, la o societate a CEO


-    Directorul, al doilea sejur pe litoral, în acest an
-    Liderul sindical, şcolit pe banii societăţii şi pontat la serviciu

Pentru cele câteva sute de disponibilizaţi de la firmele sindicale, cărora Complexul Energetic Oltenia le-a tăiat contractele, n-a mai fost loc pe statele de plată ale uneia dintre societăţile la care compania este acţionar majoritar pentru că directorimea instalată de actualul regim politic aflat la putere a angajat clientela de partid şi pe lipitorii de afişe din campaniile electorale de anul trecut. Cu alte cuvinte,  pentru cei care au dat terenuri pentru exploatările miniere şi amărăştenii din popor care nu au ce pune pe masă, nu s-a putut pentru că nu au fost bugetate locurile, însă pentru vreo 200 de şmecheri s-au găsit bani, nerespectându-se chiar şi prevederile bugetare.

Pentru muritorii de foame nu sunt locuri bugetate

O declaraţie publică a managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, îi aruncă pe cei doi directori, numiţi politic, ai Minprest Serv SA Rovinari, în sfera penalului, adică exact pe acolo pe unde au fost tăvăliţi, în urmă cu două zile, cu cătuşele la mâini, chiar predecesorii acestora. Ciurel a spus, ieri, la un post local de radio, că cele aproximativ 300 de persoane, dintre cele concediate de la Olservmin şi Sind Jilţ, nu pot fi angajate la Minprest, pentru că nu a aprobat Ministerul de Finanţe.
Dar pentru angajările politice, de ce aprobări o fi fost nevoie? În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al Minprest pentru anul trecut au fost aprobate 1.100 de locuri de muncă. La finele anului, după numirea cuplului directorial al USL, Gabriel Giorgi & Alin Văcaru, au fost „realizate” 1.184 de locuri de muncă. Adică, în numai trei luni de zile, octombrie-decembrie, noua conducere a societăţii a făcut 84 de angajări, fără ca acestea să fie prevăzute în BVC. Directorul Giorgi declara, în presa locală, în luna mai a acestui an, că acest lucru nu s-a întâmplat, însă este contrazis chiar de bugetul societăţii pentru anul în curs. În documentul citat, pentru 2013, sunt prevăzute, precum în bancurile cu proşti, tot 1.100 (!?) de locuri de muncă. În aceste condiţii este uşor de dedus cum au fost făcute cele aproape 200 de angajări, de la începutul acestui an, din care 24 în structurile TESA: tot cu nerespectarea prevederilor bugetare.

Giorgi e la mare, la soare

Odată scăpat de controalele de la CEO, care n-au mai ajuns să fie făcute, deşi şmenurile cuplului politic aflat, vremelnic, la conducerea firmei sunt de notorietate, şi de grija că amărâţii de la Olservmin şi Sin Jilţ ar fi putut să-i respire aerul din bătătura Minprest, Giorgi a plecat într-un binemeritat concediu pe litoral. Este pentru a doua oară, în doar două luni de zile, în care Giorgi îşi petrece câteva zile la Mamaia, dacă luăm în calcul şi sejurul din luna iunie, când a fost la cursuri pe banii societăţii, cu toate că ştia că nu are dreptul.
De această dată, potrivit unor surse, de pregătirea vacanţei s-a îngrijit liderul Sindicatului „Solidaritatea” din cadrul Minprest, Cosmin Bivolaru. De fapt, biletul pentru cele şase zile pe care Giorgi le va petrece la Hotel Apollo din Mamaia, i-a fost făcut cadou de către sindicat.

Soţia sindicalistului pesedist Popa, angajată la Minprest

Bivolaru trebuia să-şi arate recunoştinţa faţă de şeful suprem, pentru că, după cum menţionează aceleaşi surse, prin influenţarea şefilor de formaţii din cadrul unităţii, Giorgi a ajutat ca numărul de membri în sindicatul „Solidaritatea”, să crească, precum Făt-Frumos, de la 50 la 700.
Mai mult, sindicatul lui Bivolaru a fost afiliat la Federaţia „Sanitas”, cea condusă de pesedistul Valentin Popa, a cărui soţie, Elena Camelia, apare în noul val al angajărilor de personal TESA, pe postul de economist, cu un salariu de 1.500 de lei.

Liderul Bivolaru, şcolit pe banii societăţii

Cosmin Bivolaru a fost şcolit pe banii Minprest, în acest an, în perioada 27 februarie – 14 mai, la Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară CENAFER Bucureşti.
Sindicalistul, şef de manevră feroviară (la bază), a absolvit cursurile cu nota 7,25 şi a devenit „responsabil siguranţa circulaţiei”. Problema este că în cele 380 de ore cât a participat la acele cursuri, spun sursele, ar fi fost şi pontat la locul său de muncă de la Turceni.  Sindicalistul nu a răspuns, în după amiaza zilei de ieri, apelurilor noastre telefonice pentru a-şi exprima un punct de vedere.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Problema de matematica says:

  Tare explicit, domnu Matei. Stati bine cu matematica la fel ca si cu alte limbi straine! Deci, in 2012, pe BVC au fost 1.100 de persoane. Vacaru si Giorgi au facut, pana la sfarsitul anului, 1.184, adica au 84 de persoane in plus. Acum, pe 2013, sunt tot 1.100 pe BVC dar in plus ar fi 200 de persoane, angajate de la inceputul anului. Adica Minprest are 1.384 de salariati (1.100 BVC + 84 din 2012 + 200)? Sau cum? Pentru ca, daca este adevarat ce spuneti dvs, inseamna ca, din toamna din 2012 si pana acum au fost angajati aproximativ 300 de persoane, nu? Si conducerea CEO nu stie nimic? AGA, CA-ul? Ei ce zice!? (ca sa fiu in ton cu nefericitul eveniment din lumea romilor)

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. cornescu says:

  Ghiciti cine mai e pe literal in acest timp? Exact, “caprioara” preferata. Gura targului vorbeste ca urmeaza sa plece in sejurul 2 si colegul meu Alin.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. muncitoru says:

  mincatorul de cac.at serbanescu duce informatii direct la bosorog.l de cornenscu ion care are un chef de munca teribil si vrea sa revina la minprest la 63 de ani dupa ce a fost prins in fraglant de politie ducind carbune la tg -jiu acasa in autospeciala de pompieri a unitatii cind era mare sef de secti la jilt …rusine magarilor

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad