Concurs pentru directorii de şcoli şi inspectori

Anul 2014 se anunţă a fi unul greu atât pentru directorii unităţilor de învăţământ, cât şi pentru inspectorii şcolari. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat că pe parcursul anului 2014 vor fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor de conducere din sistemul educaţional. ,,Avem aproape 20.000 de funcţii de conducere în sistemul de educaţie. În 2014 vom organiza concursuri de ocupare, dar nu pentru toate cele 20.000 de posturi. Procesul va fi unul care va dura”, a precizat Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Directorii gorjeni, reconfirmaţi în funcţie

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, niciunul dintre cei peste 160 de directori de școli de la nivelul județului Gorj nu a susținut concurs pentru ocuparea postului de director. Deşi în primăvara anului 2013 se anunţa un concurs pentru ocuparea acestei funcţii, la începutul acestui an şcolar, majoritatea directorilor şi inspectorilor şcolari au aflat că vor rămâne în funcție, și în anul școlar 2013-2014, fără nicio testare de acest gen. Aceștia au fost reconfirmați în funcția de director, respectiv inspector, în urma evaluărilor care s-au desfășurat până la finalul lunii august. Astfel, aproximativ 98% dintre foștii directori și inspectori școlari se regăsesc în vechile posturi.

Directori noi la Drăguțești, Turburea și Glogova

Pentru trei școli din județul Gorj, noul an școlar va aduce și o conducere nouă. Este vorba despre unitățile de învățământ din localitățile Drăguțești, Logrești, Bumbești, Turburea și Glogova, ai căror directori au fost schimbați. ,,Anul acesta au fost modificări doar în câteva localități în ceea ce privește conducerea unităților de învățământ, respectiv la Turburea, la Glogova, la Logrești, la Drăguțești și la Bumbești”, a spus Ion Ișfan, inspector şcolar general în cadrul ISJ Gorj.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad