Condescu, audiat de poliţisti: Nu există nicio acuzaţie la adresa mea! Parchetul: Condescu, urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi uz de fals

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a fost audiat, ieri, timp de două ore şi jumătate de către poliţişti, după ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a depus mai multe plângeri penale în care denunţa unele fapte de natură penală. Ancheta în care liderul sindical a trebuit să dea explicaţii vizează o cesiune de creanţă a firmei Edenred Romania SRL în favoarea clubului Pandurii Tg-Jiu, provenită dintr-un contract cu fosta SNL Oltenia. Condescu a fost audiat şi în legătură cu ocuparea unui imobil care aparţine companiei energetice de către sindicate.
La ieşirea din sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Condescu a declarat că, deocamdată, nu există nicio acuzaţie la adresa lui, însă după câteva ore, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a confirmat oficial că s-a început urmărirea penală împotriva sa pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi uz de fals.

Condescu: În cazul cesiunii de creanţă, lucrurile s-au finalizat bine…

Liderul sindical Marin Condescu a intrat la audierile de la IPJ la orele 8.55 şi spera că lucrurile se vor lămuri în privinţa unor acuze care i-au fost aduse în ultimul timp de către conducerea CE Oltenia. „Aştept ca astăzi să se limpezească lucrurile”, a declarat Condescu înainte de întâlnirea cu poliţiştii.
După două ore şi jumătate, la orele 11.30, la ieşirea din sediul IPJ, Condescu a susţinut că nu i s-a comunicat că ar exista vreo acuzaţie la adresa sa şi a dat declaraţii în legătură cu imobilul pe care una din firmele la care sindicatele sunt acţionare îl ocupă în cartierul Debarcader din Tg-Jiu şi cu un contract de cesiune de creanţă cu o societate furnizoare de tichete de masă pentru mineri.
„Ne-au reclamat că nu vrem să evacuăm imobilul. Există o hotărâre definitivă şi irevocabilă împotriva acţiunii CEO. În privinţa contractului de cesiune, am prezentat toate documentele prin care am arătat că a existat o cesiune pe care am achitat-o în această lună, în valoare de peste 1,6 milioane de lei, pentru că am fost somaţi prin intermediul unei case de avocatură şi lucrurile s-au finalizat bine”, a mai spus Condescu.
Liderul sindical a afirmat că nu se aştepta să fie reţinut pentru 24 de ore pentru că nu există motive şi este de părere că nici fostul director al SNLO, Daniel Burlan, nu are vreo vină în acest caz. „Se cercetează ce am declarat astăzi şi dânşii vor decide. Mă aştept la neînceperea urmăririi penale”, a spus Condescu.

Parchetul: Condescu, urmărit penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a comunicat, peste câteva ore, că s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi uz de fals, în privinţa lui Marin Condescu.
În acest dosar mai sunt cercetaţi şi fostul director al fostei SNLO, Daniel Burlan, şi fostul director economic, Daniel Olaru; în sarcina acestora, procurorii au reţinut că au efectuat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, o plată către Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu, în baza unui contract de cesiune, încheiat între clubul sportiv şi SC Edenred România SRL, cercetările stabilind că acesta a fost falsificat.

Un contract fals a direcţionat 1,6 milioane în contul clubului condus de Condescu

În 2011, SNLO a atribuit, prin încredinţare directă, un contract în valoare de 1,6 milioane de lei pentru achiziţionarea de tichete de masă şi tichete cadou, pentru salariaţii companiei, firmei Edenred România SRL. La scurt timp după parafarea contractului, pe firul banilor a intrat clubul Pandurii. Adică, fosta SNLO, în loc să vireze banii furnizorului de tichete (cei 16 miliarde de lei vechi) i-a trimis în contul clubului condus de Condescu. Între Edenred şi clubul Pandurii fusese încheiat un contract de cesiune de creanţă. Acest contract de cesiune de creanţă este unul fals, potrivit probelor de la dosarul cauzei.
Această ipoteză a apărut pentru prima oară în momentul în care cei de la firma bucureşteană au trimis somaţie la CE Oltenia pentru că nu-şi primiseră banii pentru contractul din 2011. Apoi, unele surse au afirmat că reprezentanţii Edenred nu aveau cunoştinţă despre încheierea unui contract de cesiune cu clubul condus de Condescu şi nici nu ştiau cine a semnat acel acord. În final, au existat unele supoziţii că documentul ar fi fost falsificat, acestea fiind infirmate ieri de către Condescu, dar confirmate la numai câteva ore distanţă de către procurori.
Acuzele procurorilor au la bază următoarea logică: cum a fost posibil ca SNLO să direcţioneze banii către clubul Pandurii, în condiţiile în care firma Edenred, beneficiara de drept a sumelor, nu avea nicio datorie către clubul de fotbal pentru a fi de acord să cesioneze creanţa de la compania minieră în favoarea acestuia? De aceea a fost nevoie de un contract fals.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad