Condescu, audiat din nou la Poliţie în legătură cu cheltuirea celor O MIE DE MILIARDE primite de la CEO? 20 de noi dosare pe numele liderului FNME

O nouă zi grea pentru preşedintele FNME, Marin Condescu. Liderul sindical va da din nou declaraţii poliţiştilor în numeroasele dosare deschise pe numele său atât în calitate de şef al sindicatelor din minerit şi energie, cât şi în cea de preşedinte al Clubului Sportiv  „Pandurii Lignitul” Tg-Jiu.
La fel ca în urmă cu două luni şi jumătate, atunci când a fost audiat pentru prima dată de către poliţişti, şi acum există speculaţii conform cărora liderul sindical va fi reţinut pentru 24 de ore, acuzele la adresa sa fiind multiple, însă cele mai grave sunt legate de modul în care s-au cheltuit cele o mie de miliarde de lei vechi intrate în contul clubului de fotbal de la unităţile componente ale CE Oltenia.

Mia de miliarde care-l poate înfunda pe Condescu

Potrivit unor surse, plângerile înregistrate la Poliţie şi Parchet pe numele liderului Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, s-au înmulţit considerabil în ultimele două luni şi jumătate, fiind constituite nu mai puţin de 20 de dosare penale.
Situaţia lui Condescu pare să se complice, în condiţiile în care, din postura de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CS „Pandurii Lignitul” Tg-Jiu, a refuzat sistematic să pună la dispoziţia administraţiei CE Oltenia documente justificative privind modul cum a fost chetuită suma de aproximativ o mie de miliarde de lei vechi, pe care clubul de fotbal a primit-o în ultimii cinci ani de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, respectiv de la fosta companie minieră.
Conform surselor citate, Condescu va da declaraţii în legătură cu unele sume colosale direcţionate din contul clubului către unele firme controlate de acesta, dar şansele ca liderul sindical să fie reţinut sunt mici, având în vedere că şi la precedenta vizită la sediul IPJ, acesta a pus la dispoziţia poliţiştilor mai multe documente care l-au ajutat să iasă pe uşa din faţă a instituţiei, fără cătuşe la mâini.
Audierile de astăzi au loc şi în contextul în care dosarul cesiunii de creanţe (încheiată în urmă cu doi ani de fosta SNLO, furnizorul de tichete de masă pentru mineri Edenred şi clubul Pandurii) a revenit la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj după ce a fost trimis, pentru completarea cercetărilor, de către procurori.
În acest dosar deja s-a început urmărirea penală împotriva lui Marin Condescu pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi uz de fals.

Primul dosar – „Afacerea Edenred”

Se credea că lucrurile s-au lămurit în acest prim dosar în care a fost cercetat modul în care, prin intermediul unui contract fals, Condescu a direcţionat 1,6 milioane de lei în contul clubului sportiv pe care-l conduce.
Afacerea profitabilă pentru liderul sindical a fost parafată în 2011, când SNLO a atribuit, prin încredinţare directă, un contract în valoare de 1,6 milioane de lei pentru achiziţionarea de tichete de masă şi tichete cadou, pentru salariaţii companiei, către Edenred România SRL. La scurt timp după încheierea contractului, pe firul banilor a intrat clubul Pandurii. Adică, fosta SNLO, în loc să vireze banii furnizorului de tichete, i-a trimis în contul clubului de fotbal. Între Edenred şi clubul Pandurii fusese încheiat un contract de cesiune de creanţă. Acest contract este unul fals, potrivit probelor de la dosarul cauzei.
Această ipoteză a apărut pentru prima oară în momentul în care cei de la firma bucureşteană au trimis somaţie la CE Oltenia pentru că nu-şi primiseră banii pentru contractul din 2011. Apoi, unele surse au afirmat că reprezentanţii Edenred nu aveau cunoştinţă despre încheierea unui contract de cesiune cu clubul condus de Condescu şi nici nu ştiau cine a semnat acel acord.
Acuzele procurorilor au la bază următoarea logică: nu era posibil ca SNLO să direcţioneze banii către clubul Pandurii, în condiţiile în care firma Edenred, beneficiara de drept a sumelor, nu avea nicio datorie către clubul de fotbal pentru a fi de acord să cesioneze creanţa de la compania minieră în favoarea acestuia. De aceea a fost nevoie de un contract fals.
Fostul director general al SNLO, Daniel Burlan, şi ex-directorul economic de la compania minieră, Daniel Olaru, sunt şi ei urmăriţi penal în acest dosar, procurorii reţinând în sarcina lor că au efectuat plata sumei de 1,6 milioane de lei cu încălcarea atribuţiilor de serviciu.
Până la urmă, suma a fost recuperată de firma Edenred, Marin Condescu efectuând plata după demararea cercetărilor în acest caz.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gheorghe says:

  Intoate dosarele de frauda alaturi de directori trebuie sa stea si contabilii sefii,pentru ca ei poarta raspunderea virarii banilor nu directorul,DECI TROTEA trebuie sa o ia cu el si PE dna. Scurtu iar Graure pe PITAROIU.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. gheorghe says:

  Intoate dosarele de frauda alaturi de directori trebuie sa stea si contabilii sefii,pentru ca ei poarta raspunderea virarii banilor nu directorul,DECI TROTEA trebuie sa o ia cu el si PE dna. Scurtu iar Graure pe PITAROIU.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 3. Elena says:

  @ gheorghe:
  Sa-i ia , nicio suparare , dar unde sa-i duca , poate in tarile calde ca , la puscarie , nu ajung ce-i cu mii de miliarde prost gestionate .

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad