Condescu: Ciurel și Călinoiu n-au ce să-mi facă!

• „Îmi pare rău că n-am luat medicamente de la farmacia lui Călinoiu”

În conferinţa de presă de ieri, Marin Condescu a spus despre clubul pe care-l conduce că e supus agresiunilor lui Ion Călinoiu şi lui Laurenţiu Ciurel. Acesta i-a bălăcărit pe cei doi, numindu-i mincinoşi şi acuzând că „singura lor contribuţie este mizeria pe care au adus-o şi în care se scaldă tot Gorjul”. Condescu a lăsat să se înţeleagă că are probleme cu organele de cercetare penală fiindcă nu a încheiat contracte cu firmele oamenilor de la putere.

Mai mult, Condescu a spus că şefii mai sus menţionaţi au falimentat clubul Energia, acesta înregistrând datorii uriaşe la stat, de 45 de miliarde de lei vechi. Referitor la asta, Ion Călinoiu a spus că Marin Condescu vorbeşte prostii: „Nu ştiu dacă vorbeşte în cunoştinţă sau necunoştinţă de cauză. Clubul are activitate, Energia joacă. Datoriile sunt istorice şi datează de când Condescu şi sindicatele lui au condus şi acest club. Probabil că datoriile au fost făcute pentru că luau bani de la Energia ca să dea la Pandurii. Nu ştiu despre ce medicamente vorbeşte. N-am nicio treabă cu farmacia fiului meu, nu ştiu dacă Energia s-a aprovizionat de aici, dacă a fost legal sau nu, dar asta poate fi verificat fără probleme. Pe de altă parte, Marin Condescu trebuie să-şi probeze nevinovăţia într-un dosar în care este cercetat. Cu o astfel de atitudine, după ce a falimentat practic Pandurii, vrea să distrugă clubul de tot”, a replicat Ion Călinoiu.

Spune că a salvat clubul

Iată ce a declarat, ieri, Marin Condescu: „Am crezut că trebuie să fac ce trebuie să fac ca echipa să rămână  în prima divizie, participantă pentru  prima dată în Europa League şi nu am ieşit să spun care sunt meritele personale. Am conştientizat că eu am fost un nebun. Cred în continuare în această echipă, cum cred şi în sindicat. Lumea va vedea de partea cui este dreptatea. Acţiunile generale ale CEO au costat bugetul statului mai mult decât a dat compania la Pandurii în 2013”, spune Condescu, referindu-se la descinderile poliţiştilor la domiciliul şi la firmele sale. Condescu a mai adăugat: „Trebuie să spun că fără mine şi nebunia mea, CS Pandurii n-ar fi existat. Din 2011, prin credite personale am adus clubului, în momente de criză, 1,9 milioane de euro, cât n-a dat Ciurel de când este el. (…) În 2 martie 2011, a fost primul contract de împrumut, de 400.000 euro, în 7 noiembrie 2011, de  500.000 de euro, pe care îi căutau organele  acasă la mine. În  27 iunie 2012 am făcut  un nou contract, de 500 de mii de euro. În 2011 nu fusesem programaţi deja o etapă în campionat, a doua etapă eram afară din divizie. Am facut aceste împrumuturi pe perioade scurte, crezând că echipa nu va pica în Divizia B, ca să achit aceste credite. Până acum am avut noroc, echipa, în martie 2011, n-ar mai fi existat şi cei care se pricep ştiu că a doua etapă de neprogramare, după episodul cu Oţelul, ne-am fi căutat dreptatea în justiţie. Al doilea împrunut pe care l-am făcut, a fost pentru datorii pentru FC Naţional. În 2012, odată cu înfiinţarea CEO şi acele greutăţi de început, neaprobabrea bugetului m-a dus la alt împrumut şi am salvat încă o dată clubul, fiindcă n-ar fi luat licenţa”,  a mai spus Condescu.

Cheltuieli

Condescu a vorbit despre proveninenţa banilor, spunând că ar fi fost o prostie din partea lui să se împrumute în bănci, apoi să facă ilegalităţi cu sumele împrumutate. Acesta mai spune că şi contractele de cesiune au fost încheiate legal, neexistând nicio plângere din partea celui care a dat sau a luat bani în relaţia comercială cu Pandurii.
„Dacă este un alt motiv, o altă prigonire a lui Ciurel şi Călinoiu, şi pot într un anumit fel să le-o satisfac, să spună şi să lase clubul în pace. În 2013, la 15 septembrie, drepturile salariale au fost achitate, cu toate taxele incluse, şi s-au ridicat la valoarea de 16.477.068 de lei. Contribuţia pe care o dă CEO este de 3.416.600 de lei – au dat în ianuarie, mai şi aprilie – când avea loc marele miting al nostru împotriva abuzurilor sărvârşite împotriva salariaţilor, reprezintă doar o treime numai din taxele date la bugetul statului – 9.013.227 lei. Deplasările externe au costat 2.576. 870 de lei. Nu am primit niciun ban de la UEFA, deocamdată. Numai transferul de jucatori ne-a costat 4.028.288 de lei. Mie nu au ce să-mi facă, dar dacă se coalizează şi găsesc şi o anumită fisură în structurile statului, pot să mă aresteze 24 de ore, să facă ce vor ei”.

„Farmaciile şi hotelurile lor”

Marin Condescu a mai spus, ieri, că are încredere în organele statulului. „Îmi pare rău că nu am luat medicamente de la farmacia lui Călinoiu, oricum luase el şapte miliarde de lei, pentru că toată aprovizionarea pentru Energia a fost făcută la farmacia lui Călinoiu. Nu am nimic cu cei care îşi ajută în anumite situaţii firmele la care au interese să sprijine activitatea sportivă. Au fost fel şi fel de poziţii, atacuri murdare şi asupra familiei. Nu m-am legat nici de copiii lui Ciurel, l-a adus pe primul copil din Canada şi i-a făcut firmă în Bucureşti, şi nici cu ai lui Calinoiu. Ciurel a dovedit că este un tată responsabil(…) Le rezist la amândoi, să-mi lase familia în pace.  Îmi pare rău că n-am putut să facem cantonamentele la hotelurile lor, ci la societăţile în care CS Pandurii este acţionar”. Condescu a repetat întruna că nu a săvârşit nicio ilegalitate la club şi mai ales că CS Pandurii Lignitul a căzut pradă agresiunii lui Călinoiu şi Ciurel, referindu-se la percheziţiile care au avut loc săptămâna trecută: „Toată această agresiune este absolut nedreaptă”.

Condescu: CS Pandurii nu are nevoie de banii de la CE Oltenia

Acesta a mai precizat că CE Oltenia nu este acţionar: „CEO este asociat, nu este acţionar. Nu avem nevoie de banii complexului, fiindcă CS Pandurii se poate autofinanţa. Până în 2013, când a venit marele conducator, care are viziuni ceva mai mari în Coreea de Nord, acest club a avut liniște şi pace”. Întrebat dacă CEO poate fi exclus din conducerea CS Pandurii, Condescu a mai declarat: „Clubul a fost foarte bine sprijinit de primărie, de firma Artego şi de sindicate. Vom vedea, mai ales că CEO nu are calitatea de acţionar”.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. cristi37 says:

    domnul condeescu cate prostii trebuie sa mai faca anumiti oameni din club ca saluati masuri si sa i excludeti din club si aici ma refer la :un parvulescu care este turnatorul dumneavostra numarul 1 la cei de la CEO si care este un om de nimic un caracter indoielnic un om pe care nu-l inghite nimeni in propriul lui oras, un baloi care efectiv este un trantor si isi vede numai interesul lui material si un al 2 lea turnator din club si pe acest balaet care face numai prostii la club eu betivan notoriu care face scandaluri peste tot pe unde merge prin deplasari datorita alcoolului si stie toata lumea de ce sta el la acest club pt ca acest balaet nu a facut absolut nimic pentru clubul asta…trezitiva nea marine ca tineti langa dumneavoastra oameni de nimic si niste hiene datorita carora o sa aveti de pierdut…

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad