Condescu – cu câteva ore înaintea audierilor de la IPJ: Vreau să ies la pensie şi să mă ocup de agricultură. Sunt un om bogat!

Preşedintele CA al Clubului Sportiv „Pandurii Lignitul” Tg-Jiu, Marin Condescu, a fost audiat, ieri, de către poliţiştii de la Serviciul Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ, în legătură cu provenienţa unor sume importante de bani acordate ca şi împrumuturi de către liderul sindical clubului de fotbal, dar cu privire la contractele de cesiune derulate de acesta cu firmele furnizoare de tichete de masă pentru mineri şi energeticieni.
Condescu are calitatea de învinuit şi, potrivit IGPR, împotriva sa a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, înşelăciune, fals şi uz de fals.

 

Condescu se va ocupa de crescătoria de capre

Marin Condescu a făcut o declaraţie cel puţin surprinzătoare în cadrul emisiunii la care a participat la TV Sud, în seara dinaintea audierilor: „În perioada asta fac vârsta la care pot să mă ocup şi de altceva cu mai multă linişte. Vreau să ies la pensie şi să mă ocup de agricultură. Eu sunt un om bogat! Am primit drept moştenire câteva hectare de pământ, iar în urmă cu doi ani, am luat în arendă o altă suprafaţă de teren, am negociat cu oamenii şi mă ocup deja serios de agricultură. Deţin, împreună cu mai mulţi asociaţi, 250 de capre de rasă şi sper ca din activitatea asta să facem o activitate profitabilă”, a spus Condescu. Aceasta a confirmat faptul că nu va mai candida la următoarele alegeri pentru preşedinţia FNME, va pleca şi din funcţia de la Pandurii şi se va ocupa de crescătoria de capre şi agricultură.

 

Condescu, învinuit

Marin Condescu a dat din nou, ieri, timp de două ore, declaraţii poliţiştilor după ce aceştia au extins cercetările şi cu privire la unele împrumuturi acordate în nume personal de către liderul sindical clubului Pandurii, într-un dosar în care, iniţial, se verificase un contract de cesiune de creanţe cu societatea Edenred România SRL.
Preşedintele CA al „Pandurii Lignitul” Tg-Jiu a declarat, la ieşirea de la audieri, că i s-au adus la cunoştinţă că are calitatea de învinuit şi că din punctul său de vedere nu există nicio infracţiune. „Din 2009 am împrumutat clubul de mai multe ori, cel mai mare dintre acestea fiind de 500.000 de euro, iar ultimul de 50.000 de euro, în urmă cu două săptămâni. Acestea au fost acordate prin bancă, nu au fost aduşi din exterior şi au fost folosiţi la plata unor datorii”, a spus Condescu.
Liderul sindical a dat explicaţii poliţiştilor şi în legătură cu unele contracte de cesiune încheiate de clubul Pandurii cu furnizorul de tichete de masă pentru mineri, Edenred SRL, altele decât cel perfectat în septembrie 2011, când în contul clubului sportiv au intrat 1,7 milioane de lei de la SNLO, după ce între societatea comercială, care trebuia să încaseze această sumă, şi clubul prezidat de Condescu a intervenit un acord de cesiune a acestei creanţe.
Marin Condescu a precizat că de-a lungul anilor au existat mai multe contracte de acest fel, încă de pe vremea când firma Edenred se numea Accor SRL. „Clubul a avut mai multe contracte de cesiune cu această firmă, chiar şi unele de sponsorizare, însă acestea au fost făcute legal”, a adăugat Condescu.

Afacerile considerate ilegale

Potrivit IGPR, împotriva liderului sindical a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, înşelăciune, fals şi uz de fals. Poliţiştii fac cercetări cu privire la provenienţa banilor cu care a fost împrumutat clubul de fotbal. Prezent la un post local de televiziune, Condescu a afirmat că cei 802.000 de euro cu care a cumpărat, în februarie 2011, titluri emise de Fondul Deschis de Investiţii Raiffeisen Euro Plus, cu care, o lună mai târziu, a garantat un credit de 500.000 de euro, bani cu care a împrumutat clubul, provin de la unul din sponsorii echipei de fotbal Pandurii. Curios totuşi cum acele titluri în valoare de 800.000 de euro au fost cumpărate „pe persoană fizică” de Condescu şi nu de clubul sportiv, dacă banii au venit de la sponsorul grupării sportive. Deşi a recunoscut că a împrumutat în repetate rânduri clubul, încă de acum patru ani, cele mai multe fiind acordate în anul 2011, Marin Condescu a declarat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că nu are niciun ban în conturi. De menţionat că, potrivit informaţiilor publice afişate în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare, liderul sindical figura în luna martie a acestui an cu 901.200 de dolari.
Referitor la contractele de cesiune de creanţe cu firma Edenred, Condescu a spus că aceasta a fost de acord să cesioneze clubului Pandurii sumele pe care le avea de încasat de la fosta SNLO pentru tichetele de masă furnizate, în contul unor relaţii mai vechi pe care liderul sindical le avea cu societatea comercială, încă de pe vreme când aceasta avea o altă denumire.
Până în octombrie 2010, compania s-a numit Accor Services SRL şi îi avea printre asociaţi pe Edenred Italia, Societe Francaise de Participation et D’investissments Europeens, Edenred Participation SAS şi (atenţie!) CNS „Cartel Alfa”. Confederaţia sindicală condusă de Bogdan Hossu deţinea 8,65% din Accor Services, care a devenit, între timp, Edenred România SRL. În decembrie 2010, confederaţia „Cartel Alfa” a cedat jumătate din părţile sociale Edenred Italia, rămânând cu doar 4,32% din capitalul social.
„Cartel Alfa” este tocmai confederaţia la care este afiliată Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Condescu.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gheorghe says:

    Din punct de vedere financiar contabil este o suveica,Condescu impreuna cu Burlan si contabilulsrf sau “DRECTORUL ECONOMIC” trebuiesc arestati imediat.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad