Condescu: În toate structurile economice şi de control ale clubului Pandurii sunt şefi din CEO

• Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane al CEO: „Raportul comisiei de cenzori este făcut la comandă”
• SRL-ul controlat de Mădălina Berbecel, „sponsorul principal” al echipei Pandurii

Preşedintele clubului de fotbal „Pandurii Lignitul” Tg-Jiu, Marin Condescu, le-a mulţumit, ieri, poliţiştilor şi comisarilor de la Garda Financiară pentru acţiunea de controlul demarată cu o zi în urmă, explicând că, în acest fel, aspectele reclamate de conducerea Complexului Energetic Oltenia la organele de cercetare penală se vor clarifica.
Ancheta penală aflată în desfăşurare şi care urmăreşte modul în care clubul condus de Condescu a cheltuit banii în ultimii patru ani, vizează şi un contract de închiriere a unor autoturisme de lux de la firma condusă de Mădălina Berbecel, partenera de afaceri a preşedintelui clubului.

Suspiciuni în legătură cu raportul comisiei de cenzori

Marin Condescu a ţinut să lămurească, ieri, unele aspecte la care s-a făcut referire în plângerile penale înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu de administraţia CE Oltenia. Acesta spune că organele au fost sesizate cu privire la faptul că sindicatele ar ocupa ilegal un imobil în zona Debarcader, că el, în calitatea sa de preşedinte al Clubului de Fotbal „Pandurii Lignitul” Tg-Jiu ar fi refuzat să pună la dispoziţia conducerii companiei energetice unele documente financiar contabile şi că unele elemente din bugetul clubului sportiv ar fi de natură penală, însă niciuna din acţiunile făcute de club în ultimii nouă ani nu implică fapte penale.
„La finele fiecărui an, AGA aprobă bilanţul contabil, descărcarea de gestiune. Vă asigur că nu sunt probleme de ordin penal”, a declarat Condescu.
Boss-ul Pandurilor a afirmat că atât reprezentantul în AGA, cât şi cel în CA al CS Pandurii, din partea CEO, au avut toate documentele economico-financiare, pentru că nimic nu s-a făcut fără aprobarea lor şi puteau oricând să le pună la dispoziţia conducerii companiei. „Domnul Pisc face parte din AGA şi, după cum am fost înştiinţat pe 27 iunie, domnul Burlan face parte din CA. Ei au avut aceste documente, dar nu li s-au cerut”, a spus liderul sindical.
Condescu susţine că, de mai mulţi ani, în toate structurile economice şi de control ale clubului de fotbal sunt salariaţi ai actualului CEO. Acesta a exemplificat cu directorul economic al unităţii energetice, Maria Scurtu, care deţine aceeaşi funcţie şi la clubul sportiv. Mai mult, cenzorul clubului, Constantin Cărămizoiu, este şi el şef al unui departament din cadrul CEO.
Despre raportul întocmit de acesta, Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane al CEO, a declarat că pare a fi făcut la comandă. „Raportul comisiei de cenzori este făcut la comandă pentru că foarte multe elemente duc la concluzia că o parte din activitatea economică de la club nu se regăseşte în acel raport”, a precizat Răuţ.

„Sponsorul principal” al echipei Pandurii, profit de 20.000 de euro

Marin Condescu nu a putut oferi prea multe explicaţii cu privire la faptul că, în anul 2011, clubul pe care-l conduce a încheiat un contract de închiriere, pentru trei autoturisme de lux, cu firma pe care este împuternicită să o conducă Mădălina Berbecel, cu care acesta a fost partener de afaceri, persoană care conduce toate societăţile la care sindicatele sunt acţionare.
„Romriviera Grup este sponsorul nostru principal. Avantajul care ne-a fost creat prin acest contract, închirierea acestor autoturisme, ne-a adus o sponsorizare suplimentară de la Mercedes de 40.000 de euro. Practic, noi ne-am scos toată cheltuiala. Suma pentru închirierea celor trei Mercedes ML cred că a fost mai mică de 40 de mii de euro”, a spus Condescu.
Romriviera Group, o societate care îl are ca unic asociat pe un cetăţean portughez, Emidio Mendez, este controlată de către Mădălina Berbecel, împuternicită să administreze SRL-ul care are sediul în Tg-Jiu, chiar la reşedinţa acesteia. „Sponsorul principal” al Pandurilor a avut în acel an o cifră de afaceri de 300.000 de lei şi un profit de 100.000 de lei.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad