Condescu nu se teme de Ciurel, deşi administraţia CEO i-a făcut 25 de plângeri penale


• Liderul sindical este anchetat pentru înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals într-un dosar care vizează împrumuturile acordate clubului Pandurii

Marin Condescu a fost, ieri, omul zilei, cu toate că nici n-a luat parte la iureşul creat de percheziţiile făcute de poliţişti în mai multe locuri din Târgu-Jiu, inclusiv la domiciliul partenerei sale de afaceri, Mădălina Berbecel, unde se află sediul mai multor firme pe care aceasta le administrează. Sosit după-amiază în municipiu, Condescu a declarat dezinvolt că-i este frică de Dumnezeu, nu de Laurenţiu Ciurel, cu toate că administraţia CE Oltenia i-a făcut până acum 25 de plângeri penale.

Saci cu documente şi carne de vânat

Luni dimineaţa, înainte de ivirea zorilor, poliţişti de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Gorj au demarat mai multe percheziţii, în Târgu-Jiu, la clubul de fotbal Pandurii, la sediul mai multor firme ce au legătură cu Marin Condescu, unde este şi reşedinţa Mădălinei Berbecel şi în casa în care locuieşte una dintre fiicele lui Condescu, alături de familia sa.
În acelaşi timp, alţi poliţişti desfăşurau operaţiuni identice în Bucureşti, în apartamentul pe care-l deţine acolo preşedintele C.A.-ului de la Pandurii. Scopul percheziţiilor a fost „probarea activităţii infracţionale a unui suspect faţă de care s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals”, după cum s-a subliniat în comunicatul de presă emis de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Urmăritul penal este nimeni altul decât Marin Condescu acuzat că nu a trecut prin contabilitatea clubului de fotbal banii împrumutaţi de mai multe ori clubului sportiv pentru a-şi putea continua activitatea. Conform unor surse oficiale, ar fi vorba de 2,2 milioane de lei.
De la clubul Pandurii, poliţiştii au plecat, după mai multe ore pe care le-au petrecut în sediu, cu câţiva saci cu documente şi două unităţi de calculator. La casa fiicei lui Condescu, „prada” a constat în doi saci cu carne de vânat şi o armă de vânătoare. Ginerele liderului sindical, Radu Pavel, a ţinut să precizeze presei că are permis de port armă pentru că e vânător cu acte în regulă, iar carnea provine dintr-o vânătoare la care participase cu o zi înainte.

De Dumnezeu – da, de Ciurel – ba

Marin Condescu a ajuns în Târgu-Jiu după-amiază şi s-a arătat, încă de pe drum, foarte deschis oricărui dialog cu ziariştii. El a venit de la Constanţa, unde Pandurii a jucat duminică un meci şi a declarat că nici percheziţia din Bucureşti nu s-a făcut în prezenţa sa, pentru că era plecat. Întrebat dacă l-a apucat teama din cauza descinderilor, Condescu a susţinut liniştit că nu-i este frică decât de Dumnezeu şi a negat, râzând, că i-ar putea fi frică de Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, dat fiind faptul că din cauza diferendelor dintre cei doi a pornit întreaga tevatură.
El a recunoscut că a împrumutat de mai multe ori clubul de fotbal cu diverse sume de bani, cel mai mare împrumut fiind de 500.000 de euro, pentru a putea plăti o datorie faţă de Dinamo şi din cauza căreia echipa Pandurii putea fi exclusă din campionat. „ Cred că sunt vreo patru-cinci împrumuturi, cel mai mare fiind cu Dinamo. Am făcut un credit personal şi am împrumutat clubul. Ca preşedinte de club trebuie să găseşti acele soluţii legale ca să salvezi clubul. E posibil să aibă legătură cu acel împrumut. Nu ştiu de unde acuzaţia de spălare de bani, nu ni s-a adus la cunoştinţă absolut nimic. Eu nu ştiu de ce sunt acuzat, dar am încredere în justiţia din România”, a afirmat Condescu.
Preşedintele Pandurii a susţinut că banii i-au fost de fiecare dată înapoiaţi de club fără nicio dobândă şi fără nicio penalitate.
Condescu a lămurit şi mult trâmbiţata problemă a actelor financiare ale clubului pe care CE Oltenia le solicită de mult timp, iar el refuză să le pună la dispoziţie: „La CEO a ajuns raportul comisiei de cenzori, auditul, inclusiv raportul financiar al UEFA”, a spus acesta.
Potrivit surselor citate, în cursul zilei de astăzi, Marin Condescu se va prezenta la sediul IJP pentru audieri, însă până ieri, la orele 16.00 acesta nu fusese citat.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad