Condescu riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare! Dosarul penal, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj

La câteva zile după ce procurorii au anunţat oficial că s-a început urmărirea penală împotriva preşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi uz de fals, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a comunicat că şi-a declinat competenţa în acest caz, din cauză că a mai fost descoperită o infracţiune, aceea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, care este de competenţa Parchetului ierarhic superior.

Dosarul penal în care sunt cercetaţi fostul director general şi ex-directorul economic al fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, respectiv Daniel Olaru, împreună cu liderul sindical Marin Condescu, este aruncat precum un cartof fiert de la o unitate de Parchet la alta. După ce, iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, direcţionând către acesta dosarul constituit în urma plângerii depuse de conducerea CE Oltenia, în urmă cu două zile, dosarul s-a reîntors la Parchetul judeţean.
Potrivit postului local de televiziune TV Sud, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu au anunţat că, prin ordonanţa din data de 31 iulie 2013, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei care-l priveşte pe Marin Condescu, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că, în timpul urmăririi penale, a mai fost descoperită infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, care este de competenţa Parchetului ierarhic superior.
Cu alte cuvinte, Marin Condescu este cercetat penal, în prezent, pentru comiterea a trei infracţiuni: complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, uz de fals şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ultima dintre acestea este cea mai gravă şi se pedepseşte cu închisoare între 10 şi 20 de ani.
Exact în ziua în care Marin Condescu a fost audiat, la sediul IPJ Gorj, în acest dosar, şi declara că nu a fost anunţat că ar exista vreo acuzaţie la adresa sa, procurorii comunicau că s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva sa.
Cercetările în acest dosar au stabilit că actul de cesiune încheiat între Clubul de fotbal Pandurii şi firma Edenred România SRL, document în baza căruia foştii directori ai SNLO, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat o plată  de peste 1,6 milioane de lei către clubul sportiv, era falsificat.
Ultima infracţiune, cea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, de care este acuzat Condescu se referă la faptul că acesta i-a indus în eroare pe cei doi directori cu acel contract de cesiune fals pentru ca aceştia să dispună efectuarea plăţii. O circumstanţă atenuantă ar fi aceea că liderul sindical a achitat întreg prejudiciul.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. iks says:

  Oare se urmareste ceva prin plimbarea acestui dosar??
  Cum naiba de sunt consecinte deosebit de grave daca prejudiciul recuperat este sub 200k ron??

  Thumb up 3 Thumb down 0

 2. rugnis says:

  abia astept sa-l vad si pe hotul asta langa cretinul de becali

  Thumb up 3 Thumb down 1

 3. YwEttE says:

  cei trei prieteni in faradelegi si ilegalitati, mentionati mai sus, cat si ajutoarele lor, sa plateasca cu inchisoare pe viata, toate furturile pe care le-au facut din drepturile oamenilor, si in special din drepturile mele.

  Thumb up 2 Thumb down 1

 4. gheorghe says:

  Linga Condescu ,Burlan,Daniel Olaru,trebuie sa mai vina si Trotea.

  Thumb up 2 Thumb down 1

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad