Condescu, statuie în faţa stadionului municipal –Vezi ce admirator are ortacul-şef!

Să nu cumva să credeţi că este vorba de o profeţie despre vreun profesor emerit sau un specialist valoros pentru medicina românească, a cărui activitate să fie inscripţionată pe o plăcuţă a unui edificiu din buricul târgului. Nu! Este vorba despre o statuie ridicată, „peste  ani”, în imediata apropiere a stadionului municipal, care, în opinia unui jurnalist gorjean cu activitate în Capitală,  îl va reprezenta, la un moment dat, pe… Marin Condescu. Dar să vedem cine spune asta: pe site-ul oficial al clubului Pandurii, este prezentată opinia jurnalistului Grigore Cartianu, într-un amplu interviu, acordat ieri unui ziarist sportiv. În interviul cu pricina, Marin Condescu este „zugrăvit” ca fiind un erou, victimă a politicului – „stăpânul banilor”.

Jurnalistul Grigore Cartianu (originar din Gorj), redactor-şef al cotidianului „Adevărul”,  se declară „mândru de ultimele performanţe ale pandurilor”, alături de care încearcă să fie şi la propriu de fiecare dată când are ocazia. De altfel, Grigore Cartianu a şi însoţit delegaţia echipei gorjene la Guimaraes, acolo unde trupa lui Pustai a jucat partida din Europa League cu Pacos de Fereirra.

Uneori, dosarele penale te urcă pe soclu

Iată câteva din răspundsurile lui Grigore Cartianu la întrebările ziaristului sportiv, fără ca acestea să atingă  problemele de natură penală ale şefului de la Pandurii, răscolite în ultima săptămână de procurori şi poliţişti. Astfel, putem presupune că, uneori, dosarele penale te pot urca pe soclu:
„Rep.: În ultimii ani pare să se fi schimbat polul de putere din fotbalul românesc. Nume vechi au dispărut din peisaj, au apărut altele noi… Cum priviţi ascensiunea pandurilor?
G. C.: La Pandurii s-a lucrat cu cap şi cu pricepere, vreme de mai mulţi ani, altfel Târgu-Jiu, oraş de sub 100.000 de locuitori, nu ajungea să aibă vicecampioana ţării. E ceva să vii pe locul 2, după Steaua, dar înaintea unor nume precum Dinamo, Rapid, Petrolul, CFR Cluj etc. Unde sunt oraşele cu tradiţie fotbalistică, precum Craiova, Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Arad ? Nicăieri! Şi unde e Târgu-Jiu, cel care până acum opt ani nu ştia ce e prima divizie? În grupele Ligii Europa! Peste ani, lui Marin Condescu i se va ridica statuie în faţa stadionului.
Rep. : Cât de gorjean vă simţiţi atunci când cei din jur pomenesc de Pandurii ?
G. C.: Mă cam învârtoşez în discuţii televizate, mai ales că mulţi încearcă să trateze Pandurii la „şi altele”. Or, eu le arăt clasamentul: locul 2… locul 3… am fost o vreme şi pe locul 1…
Rep: Care credeţi că ar fi pasul următor care ar trebui făcut de Pandurii?
G. C.: Stabilizarea la nivel de mare performanţă, iar asta ar însemna trei ani la rând în cupele europene. Şi uite aşa s-ar cristaliza un sâmbure de tradiţie. Dar pentru asta e nevoie de stabilitate bugetară şi administrativă. Mă tem însă că ambele se află în pericol. Aud că politicul, stăpânul banilor, forţează schimbări la nivelul conducerii administrative a clubului Pandurii, iar de aici până la dezastru mai e un singur pas. E o vorbă: echipa câştigătoare nu se schimbă. Dar cine mai are timp de asemenea «mărunţişuri»?”

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gogu says:

  Chiar are dreptate Cartianu .

  Thumb up 1 Thumb down 3

 2. radu says:

  CARIANU ESTE BASIST DINTOTDEAUNA

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. pt gicu says:

  Un alt pupincurist basist, Cartianu, ii recita ode lui Condescu. Si noi le dedicam o oda ambilor basisti: O..DA-te in baselu meu.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 4. doru says:

  @ pt gicu:
  Aveti dreptate , Cartianu este un mincinos , acum 8 ani Tg Jiu castiga cupele europene si acum a declasat-o Condescu in Europa League! Sa fiti sanatosi

  Thumb up 0 Thumb down 2

 5. DanFan says:

  “Aud că politicul, stăpânul banilor, forţează schimbări la nivelul conducerii administrative a clubului Pandurii…” Păi să fi sănătos, Cartianule! Nu doar se aude, se şi întâmplă! De ce nu scrieti tot in articol, că, dincolo de faptul ca Nea Marin, care nu e nici de departe uşă de biserică, de fapt primeşte cadou nişte poliţe de plată? Şi politice si personale. Pai crede cineva ca “roşii” uită de voturile pe care sindicalistul le-a dat către PDL în trecut? Sau ca Prunariu şi Ciurel trec cu vederea războaiele pierdute în faţa lui Condescu, în urmă cu câţiva ani? Oare suntem chiar aşa de cretini încât să nu înţelegem ce se întâmplă cu adevărat??? Dincolo de faptul că ziarul de faţă vânează în ultima vreme doar… vrăjitoare! Şi încă ceva, acel “ceva” pe care l-aţi omis: o fi Cartianu un băsist, dar omul e cu mult mai ziarist (şi scriitor) decât biata doamna de aici care nu face decât să pună nişte texte la comandă! Ca să nu mai vorbesc despre eşenţa interviului cu pricina: era pur pe domeniul sportiv. Nu te mai băga duduie unde nu te pricepi, te implorăm!

  Thumb up 0 Thumb down 2

 6. ene says:

  Forza Mihaela C. Horvath! Forza USL!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 7. PeDevaLizatorii=PeDeLapidatorii says:

  Dacă aveți nevoie de zugrav ,cunosc eu niște spoitori, de-l spoiesc și pe condeiescu si pe ziaristu lu peste cacartianu ,de vii, să nu cumva sa se uite de ei după ce nu mai sunt ,ioroii neamului, de tirghiujuli?Hai, ca-i spoiestefrumos n-o sa -le para rau.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad