Conducerea Universității vrea șapte zile perfecte

Se anunță șapte zile de foc pentru alb-albaștri, care vor întâlni sâmbătă Bistrița, apoi marți Chindia Târgoviște, în Cupă. Conducerea Universității Craiova țintește un debut cu dreptul în campionat, dar și accederea în fazele superioare ale Cupei României.

Team-managerul Universității Craiova, Silvian Cristescu, consideră că oltenii pot trece de Chindia, însă avertizează că meciul nu va fi la fel de lejer precum cel de la Târgu Jiu. Cristescu a spus: „Orice adversar este greu, mai ales în Cupă. Chindia are și foarte mulți jucători din zona noastră, nu știu dacă Gică Popescu mai este acționar acolo; în orice caz, va fi un meci foarte greu. Pentru noi a fost o zi de excepție la Târgu Jiu, sperăm și cu Chindia să mergem mai departe și după aceea să aducem la Craiova o echipă de divizia A, să începem să eliminăm și de acolo“.

„Să aducem pe Oblemenco o echipă de A”

Și directorul sportiv al Craiovei a vorbit despre partida cu Chindia. Zeno Bundea este pe aceeași lungime de undă cu Cristescu, dorind ca alb-albaștrii să meargă mai departe și să aducă pe Oblemenco o echipă de primă ligă. „Va fi un meci greu cu Chindia. Jocurile de ,upă sunt jocuri mai deosebite decât cele din campionat. Noi sperăm să ne îndeplinim obiectivul, pentru că ne-am propus să ajungem cât mai sus. Să aducem pe Oblemenco o echipă puternică de divizia A”, a spus Zeno Bundea.

„Îi cunosc pe cei de la Bistrița, chiar am jucat împreună cu unii dintre ei”

Pentru Bundea, partida cu Gloria Bistrița este cea mai importantă, dat fiind că e și prima în campionat.  „Vrem să câștigăm meciul de campionat cu Gloria Bistrița. În proporție de 70% au cam același lot ca în divizia A. Îi cunosc, chiar am jucat cu anumiți jucători de acolo, sunt un grup destul de unit, dar pe noi ne interesează mai mult ce se întâmplă în grupul nostru. Dacă ne luăm după rezonanța numelor echipelor care vor fi în acest sezon în liga a doua, pare o serie mai puternică. Vom vedea însă dacă și calitatea jocurilor se va ridica la nivelul anilor trecuți. Toată lumea știe situația financiară a cluburilor din România, eu nu mi-aș dori să se retragă nicio echipă, competiția să se joace pe teren și să nu dispară vreo echipă”, a spus directorul sportiv al alb-albaștrilor.

„Băieții sunt conștienți la ce club au ajuns”

Oficialul Universității a vorbit și despre starea de spirit de la echipă: „Eu sper ca suporterii să vină în număr cât mai mare alături de noi. Ei și-au dat seama că este un proiect serios și că se dorește performanță la acest club. Spiritul Craiovei se regăsește aici, avem jucători și din Craiova, și din apropiere. Sunt conștienți la ce club au ajuns și, în perioada de pregătire, și-au dat silința să ofere tot ce au mai bun”.

Oprița: „Vrem să mergem mai departe în Cupă”

Optimismul și dorința de victorie a conducătorilor au fost transmise și grupului de jucători. Oprița a spus: „Chindia este un adversar pe care trebuie să-l tratăm serios. Dăm importanță și Cupei, vrem să mergem mai departe. Meciurile de campionat sunt însă pentru noi prioritare, așa că gândul ne este în primul rând la meciul cu Bistrița. Mai ales că e și primul meci“. Jucătorul Universității consideră că la Craiova se poate crea în timp o echipă de care oltenii să fie mândri: „Suporterii au venit la stadion, au fost alături de noi și asta ne dă curaj. Odată cu trecerea timpului, o să vină rezultatele și se va face o echipă adevărată, așa cum se dorește la Craiova”. Partida cu Gloria Bistrița se va disputa sâmbătă, de la ora 20:45, pe stadionul „Ion Oblemenco” în prima etapă a ligii secunde, iar întâlnirea cu Chindia Târgoviște va avea loc în deplasare, marți, de la ora 16:30, în faza a cincea a Cupei României.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad