Construiește un centru de recreere cu muncitori la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a efectuat luni dimineața, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Gorj, un control inopinat în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în comuna Cătunele. Șapte muncitori au fost găsiți la muncă fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, a fost depistată o societate comercială ce desfăşura activitate cu 10 salariaţi în domeniul construcţiilor la un centru de relaxare SPA. „Se construiește un centru de relaxare în zonă, la noi în comună. Lucrează la el de doi ani de zile, noi i-am facilitat obținerea actelor. Clădirea va conține și o sală de mese, piscine, un centru unde cetățenii să își petreacă timpul liber. Nu știam că afaceristul care investește acolo ar putea utiliza muncitori fără acte”, a spus Florin Țuilă, primarul din comuna Cătunele. Din declaraţiile solicitate la faţa locului şi în urma verificărilor preliminare, au fost depistate 7 persoane fără forme legale de angajare. „În acest sens,  se va face un denunț penal, existând presupunerea săvârșirii de către acest angajator a infracțiunii prevăzute și sancționate de articolul 264, alin.3 din Legea 53/2003, cu modificările și completările ulterioare (Codul muncii). Conform noilor reglementari ale Codului muncii, primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea unui contract individual de muncă se sancționează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală”, a spus Gheorghiță Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad