Contabilul și casierii Ocolului Silvic Turceni, reținuți pentru delapidare

Poliţiştii din oraşul Turceni au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, trei persoane cu vârste cuprinse între 49 şi 62 de ani, suspectate de comiterea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Cele două femei și bărbatul reținuți sunt foști angajați ai Ocolului Silvic Turceni (unul este deja pensionar, ceilalți fiind concediați – n.red.).

Continuând cercetările într-un dosar penal aflat în lucru, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Turceni au documentat activitatea infracţională a trei suspecţi, în sarcina acestora reţinându-se că în perioada 2002 – mai 2011, în calitate de contabil şef, respectiv gestionari/casieri în cadrul Ocolului Silvic Turceni, prin întocmirea de dispoziţii de plată, documente contabile primare în fals şi falsificarea ordinelor de plată, ar fi efectuat plăţi ilegale din casieria Ocolului Silvic Turceni. De asemenea, prin virament bancar ar fi încasat, necuvenit, sume de bani pe care le gestionau, creând un prejudiciu de peste 1.100.000 lei. Ca urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea, pe bază de ordonanţă, pe o perioadă de 24 ore, a celor trei suspecţi, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad