Conţopistul Giorgi – sau cum să te faci de păcat… cu „c”

Îl cheamă Giorgi. Gabriel Giorgi. Şi n-are nicio vină. E director la Minprest, dar nu pe capul lui, ci înscăunat de partid. Personajul va intra în istoria societăţii că a încercat să plaseze Consiliului de Administraţie un aşa-zis plan de management, copiat la modul grosolan după prezentarea on-line a unei cunoscute companii de salubritate pentru a fi aprobat. O ticăloşie enormă să prezinţi munca altora ca fiind munca ta! Pe Giorgi nu l-a dus capul să facă un plan de management al companiei. Asta e singura explicaţie a faptului că s-a apucat, ca un conţopist, să copieze ce au gândit alţii şi să prezinte toate acele date ca fiind viziunea sa de dezvoltare a companiei. Lucru extrem de grav! Cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia trebuie să prezinte un punct de vedere public referitor la acest aspect şi să-l arunce pe Giorgi peste bord, la rechini.

Nu este pentru prima dată când acesta minte – a făcut-o a doua zi după ce Gorj Domino a dezvăluit o serie de şmenuri ale sale. Timp de 40 de minute, plătite de Minprest cu 900 de lei, lunar, la un post local de radio, Giorgi a încercat, timid, să demonteze acuzele din ziar. Mă întreb dacă Giorgi are nevoie de reclamă sau societatea pe care o conduce, pentru că nu am auzit niciun spot publicitar cu Minprest, deşi firma este cea care plăteşte, ci numai elucubraţiile anemice ale directorului PNL. Apropo de reclamă, Minprest nu are nici măcar un site funcţional pe care să-şi prezinte serviciile, deşi plăteşte cinci salariaţi la compartimentul IT, inclusiv un şef PSD-ist, care a fost dotat cu tabletă, aşa, la şmega. Amintesc din ce partide fac parte toţi aceştia deoarece Giorgi a declarat, pe gură, referindu-se la el şi adjunctul său, Văcaru (PSD), că „Vreau să ne ţinem de promisiunile electorale”. În acest caz puteau rămâne doar cu funcţiile politice de consilier local, respectiv consilier judeţean, şi milita politic, în scop electoral, cât doreau, fără să toace, ilegal, banii Minprest. In intervenţia de la radio am observat că Giorgi era extrem de preocupat de „ceilalţi salariaţi” şi nu dorea ca aceştia „să fie victime colaterale, pentru că ei nu sunt obişnuiţi cu atacurile”. Adică să înţelegem că unele personaje sunt mult mai sensibile atunci când le apare numele în presă, decât în faţa ultravioletelor de pe plajă? Şi, ca banii să aibă o justificare solidă, postul de radio a scos, cu greu ce-i drept, alte două ştiri, pentru ziua de luni, din spusele lui Giorgi. Una, de referinţă pentru presa locală, scotea în prim plan faptul că unii sunt deranjaţi de „tinereţea şi realizările” cuplului Giorgi&Văcaru. Un singur lucru vreau să explic: tinereţea nu înseamnă întotdeauna virtute, am văzut destui tineri cu metehne, cât despre realizări, aştept cu interes raportul Corpului de Control al CEO, în legătură cu activitatea cuplului politic din fruntea Minprest.

Categoria: Editorial

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad