Controlaţi-vă colesterolul de două ori pe an

Colesterolul este vinovatul principal atunci când vorbim despre apariţia bolilor de inimă, iar cel mai important aspect este că-l putem preveni. Cum?

De ce creşte colesterolul?

Alimentaţia bogată în grăsimi saturate şi moştenirea genetică sunt principalele motive pentru care colesterolul creşte nepermis de mult, se depune pe pereţii interiori ai vaselor de sânge şi îmbolnăveşte inima.

Cine este afectat de această boală?

Doi din trei români suferă de boli ale inimii iar îngrijorător este faptul că din ce în ce mai mulţi pacienţi sunt tineri. Aproximativ 80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite respectând un stil de viaţă sănătos.

Care sunt grăsimile bune?

Grăsimile nesaturate, aşa- zisele grăsimi bune, de origine vegetală, sunt cele care trebuie introduse zilnic în organism. Le găsim în uleiuri vegetale, margarină din noua generaţie cu un conţinut bogat în grăsimi esenţiale Omega 3 şi Omega 6, dar şi în carnea de peşte.

Cum putem preveni bolile de inimă?

Repetaţi analizele de sânge de două ori pe an. Cum colesterolul mărit este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile inimii, putem preveni apariţia afecţiunilor cardiovasculare, menţinându-l în limite normale. Ţinând cont, însă, că nu există simptome care să semnaleze creşterea colesterolului peste limitele normale, este foarte important să repetăm analizele la sânge de cel puţin două ori pe an.

10 sfaturi de urmat:

- Fii activ! Mişcarea este secretul unei inimi sănătoase;
- Mănâncă vegetale! 5 porţii de legume şi fructe au grijă de inima ta;
- Nu renunţa la carbodidraţii buni (paste, cereale, orez în varianta integrală);
- Atenţie la grăsimi! Înlocuieşte-le pe cele saturate cu cele nesaturate;
- Mănâncă leguminoase şi peşte;
- Alege lactate slabe şi cu un conţinut mic de sare;
- Răreşte dulciurile;
- Limitează alcoolul;
- Renunţă la fumat;
- Controlează-ţi nivelul de stres prin plimbări.

www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad