Copiii care merg la after school ar putea beneficia de un tichet de 100 de lei

Vești bune pentru părinții ai căror copii sunt integrați în programul After school. Aceștia ar putea primi, lunar, un tichet în valoare de 100 de lei. Totul face parte dintr-un proiect de lege prin care statul vrea să îi ajute pe părinți să suporte mai ușor cheltuielile pe care le presupun programele de tip after school.
Proiectul face referire la copiii din ciclul primar, mai exact, copiii care merg la școală până în clasa a IV-a, indiferent dacă cel mic este înscris la învățământul de stat sau cel privat. „Legea Educaţiei prevede ca statul să asigure acest tichet valoric copiilor care doresc să urmeze un învăţământ afterschool. Acest tichet valoric se acordă familiei, dar reprezintă un drept al copilului. Proiectul vine ca un răspuns la cerinţele societăţii: statistic, una din trei familii are o problemă cu supraveghere a copiilor după orele de curs. De asemenea, avem o problemă enormă privind violenţa în şcoală”, a declarat deputatul Raluca Turcan, unul dintre inițiatorii acestui proiect.
Proiectul a fost adoptat tacit de către deputați și urmează să fie votat de senatori. Dacă va fi adoptat, părinții ar putea beneficia de tichet începând cu următorul ciclu școlar. Astfel, părinţii vor  depune o cerere în scris la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală în care să specifice ca fiul/fiica să participe la programele de tip „Şcoală după şcoală”. Tichetul valoric nu va putea fi înstrăinat.

Categoria: Social

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad