Copil, în comă după un accident rutier. Elevul trebuia să fie la școală când s-a petrecut tragedia

Un copil de 11 ani este în stare gravă în spitalul din Craiova, după ce a fost accidentat de un autoturism. Din cauza faptului că băiatul plecase cu o oră mai devreme de la unitatea școlară unde învăța, profesoara, care a învoit întreaga clasă, este sub lupa Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Un copil de 11 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova, după ce a traversat strada prin loc nepermis și a fost lovit de un autoturism. Nefericitul accident rutier a  avut loc în comuna Roșia de Amaradia. Băiatul de 11 ani se întorcea de la școală, de unde el și colegii lui plecaseră cu o oră mai devreme, după ce profesoara cu, care aveau oră le dăduse drumul. Copilul, elev al școlii Generale Nr. 1 Roșia de Amaradia, dornic să ajungă mai repede acasă, a traversat strada printr-un loc nepermis și a fost grav accidentat. „Ca urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că minorul de 11 ani s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi nemarcat corespunzător. Şoferul, un tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Profesoara, anchetată și de poliție, și de ISJ

Atât conducerea unității școlare, cât și cea a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj vor deschide o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat la școală și de ce elevii nu au mai făcut ultima oră. „Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a instituit o comisie care să analizeze circumstanţele în care s-a produs tragedia de la Şcoala Generală Nr.1 din Roşia de Amaradia. Comisia a mers deja la Roșia de Amaradia. Incidentul este de nedorit, mai ales că siguranța elevului trebuie să fie mereu pe primul loc. Profesoara este bulversată, ar fi avut un eveniment în familie și vom reveni cu un punct de vedere foarte clar după ce vom finaliza cercetările”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. De asemenea, în acest caz, și IPJ Gorj a deschis o anchetă.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad