Corpul tău reţine apa? Uite ce poţi să faci!

Depuneri de grăsime de pe talie pot fi, de fapt, apă. Mihai Dragomir, prof. antrenor de fitness, explică în cartea sa, „Ia-ţi porţia de sănătate”, care sunt motivele pentru care organismul nu o elimină şi cum putem preveni retenţia de lichide.

Toxinele sunt vinovate

Sunt prea multe toxine acumulate prin dezordinea repetată a alimentaţiei (resturi de mâncare gătită, mâncăruri foarte sărate, excesul de grăsimi şi dulciuri, circulaţia periferică lentă), de aceea de cele mai multe ori suntem predispuşi la retenţie. Cu o singură masă abundentă putem schimba foarte uşor cântarul cu circa 2-3 kg.

Circulaţia proastă

Una din cauzele de retenţie hidrică e circulaţia lentă şi defectuoasă. Pentru a o activa, poţi utiliza comprese sau capsule din extract vegetal de Ginkgo – un extract vegetal cu rol antioxidant ce îmbunătăţeşte microcirculaţia şi ajută la oxigenarea în profunzime a ţesuturilor. Se ia o capsulă de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, administrată într-o cură de maxim 20 de zile.

Stresul, factor important

Stresul puternic împiedică buna funcţionare a corpului şi a sistemelor de autoreglare a parametrilor. Tot el este vinovat şi pentru retenţia de apă. Încearcă pe cât posibil să eviţi situaţiile stresante.

Meniu depurativ

Dimineaţa, este indicat un pahar cu lapte de soia şi 30 g cereale. Între mese, poţi bea un fresh de mere şi kiwi. La prânz, o salată de ţelină şi 5 miezi de nucă, iar seara, un pahar de suc de afine, 200 g somon cu salată de andive, o felie de pâine integrală.

Ce poţi mânca într-o zi

Dimineaţa: suc de afine înainte de masă sau o caserolă de afine proaspete – urmaţi cura pentru cel puţin 15 zile.
Prânz: alga combu (algă de ardere) – se foloseşte doar pentru perioada prânzului, deoarece seara poate tulbura somnul.
Rezultatul este cel de demolare rapidă a retenţiei de lichide stimulând tiroida şi metabolismul. Se poate utiliza cu salata, peşte, legume coapte.
Urmaţi cura pentru 15 zile, maxim 30 zile!

www.clicksanatate.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad