Costică Ștefănescu a fost ultima oară pe stadion!

Fosta mare glorie a Universității Craiova a fost pentru ultima oară pe legendarul „Central”, locul în care a bucurat zeci de mii de olteni și a cunoscut consacrarea. Suporterii, colegii de generație, oameni politici, componenții Universității și juniorii Băniei l-au aplaudat pe Căpitan.

Ieri, cei ce l-au iubit și admirat pe Costică Ștefănescu au trecut, rând pe rând, la stadionul Ion Oblemenco pentru a-și lua adio de la marele jucător. Ultrașii de la ASO, jucătorii Universității, în frunte cu președintele Pavel Badea și antrenorul Erik Lincar, au aprins o lumânare și au depus flori la coșciugul amplasat la tribuna oficială a bătrânului Central. Dintre Maximi au participat Silviu Lung, Costică Donose, Nae Tilihoi, Aurică Beldeanu, Boldici, Geolgău și Nicu Negrilă. La ora 14, coșciugul cu trupul neînsuflețit al lui Costică Ștefănescu a fost coborât în iarbă, acolo de unde i-a bucurat pe craioveni. A avut loc un ceremonial militar în cadrul căruia au fost depuse coroane din partea Ministerului Apărării Naționale, Partidului Social Democrat, Consiliului Local Craiova, Consiliului Județean Dolj, dar și din partea Brigăzii 2 Infanterie Rovine.

Va fi înmormântat cu onoruri militare

Primarul Lia Olguța Vasilescu a spus: „Am venit și eu să îl văd pe marele fotbalist Costică Ștefănescu; corpul trebuia să ajungă la Craiova azi la ora 12, dar familia a insistat să îl aducem mai repede, așa că a ajuns azi noapte. Ministrul Dușa a acceptat să fie înmormântat cu onoruri militare, lucru care ne bucură foarte mult. Biserica a accesptat să fie înmormântat creștinește și va avea loc o slujbă religioasă sâmbătă la ora 12”. „Am venit să prezentăm condoleanțe și din partea Ministerului Apărării Naționale, deoarece Costică Ștefănescu a fost miliar activ, a absolivit Școala de Subofițeri. A fost și jucător al echipei Steaua, dar, bineînțeles, gloria a cunoscut-o la Craiova. Să îi fie țărâna ușoară, Dumnezeu să îl ierte”, a transmis ministrul Mircea Dușa.

Aplaudat la scenă deschisă

Suporterii Craiovei au fost la înălțimea momentului. I-au scandat numele lui Costică Ștefănescu și l-au aplaudat minute în șir pe cel ce a fost căpitanul Craiovei Maxima.
De astăzi, trupul lui Ștefănescu va fi depus la Biserica Harșu, iar sâmbătă fosta mare glorie va fi înmormântată la Cimitirul Sineasca, pe Aleea Eroilor, în imediata vecinătate a locului de veci al lui Cristi Neamțu.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad