Craiovenizarea: Ovidiu Stângă este noul antrenor al Universității!

Ovidiu Stângă a fost instalat ieri în funcția de antrenor principal al Universității Craiova, în locul lui Erik Lincar. Mutarea a survenit ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare obținute de Lincar. Papură și Lung fac parte din noua echipă tehnică.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, Corneliu Andrei Stroe, președintele de onoare al CS Universitatea Craiova, a anunțat schimbarea băncii tehnice. Corneliu Andrei Stroe a spus: „Vrem să vă anunțăm în mod oficial că în urma unei analize atente a Consiliului de Administrație al CS Universitatea Craiova, am constatat că rezultatele de până acum ale echipei nu se încadrează în parametrii proiectului nostru. Sigur, nu puteam avea pretenții de la bun început la niște rezultate extraordinare, dar cele obținute până acum au fost dezamăgitoare. Noi vrem să mulțumim vechii conduceri tehnice, care s-a străduit să obține rezultate mai bune, dar până acum nu a reușit. Astfel, s-a luat decizia de a înlocui staff-ul tehnic. Noul antrenor principal va fi Ovidiu Stângă, care va fi ajutat pe viitor de Corneliu Papură, antrenor secund, Silviu Lung, antrenor cu portarii, și Cornel Blejan, preparator fizic“.

Stângă: Rezultatele sunt prioritare

Noul antrenor principal al CS Universitatea și-a stabilit obiectivele: pe scurt, obținerea de rezultate pozitive care să ridice echipa în clasament. Stângă a declarat: „Eu merg pe ideea de a avea priorități, iar în acest moment, prioritățile vor fi rezultatele, care trebuie să apară cât mai repede posibil. Nu va fi ușor, pentru că este o perioadă scurtă până la primul meci. Fiind în cadrul clubului, am văzut toate partidele și am încredere că ne vom atinge obiectivele. Din consultarea pe care o am cu Cornel și cu nea Silviu, credem că putem realiza lucruri bune pe termen scurt, mediu și, implicit, lung. Este un lucru pozitiv faptul că s-a reușit să se aducă doi jucători de valoare, pe care trebuie să-i integrăm cât mai rapid. Este pozitiv faptul că vom avea două meciuri acasă, cu această ocazie îmi doresc ca spectatorii să fie alături de noi, pentru că în această formulă suntem toți olteni puri, din zonă, și știm ce înseamnă ajutorul publicului oltean. Le mulțumesc colaboratorilor mei care au acceptat să mă ajute, sperăm să nu dezamăgim prin prestațiile care vor fi în perioada următoare“.

Obiectiv pe termen scurt: Înlăturarea presiunii de la echipă

Unul dintre obiectivele pe termen scurt pe care și le-a propus antrenorul Universității este detensionarea atmosferei de la echipă: „Presiune la Craiova e tot timpul. Și dacă ești pe primul loc, ți se spune că e normal să fii acolo. Însă experiența pe care o avem ne face să ne debarasăm de această presiune și să nu apese în primul rând pe grup. Eu cred că a fost și un blocaj psihic, pentru că a fost foarte multă presiune asupra lor. În grupul lor nu a fost un spirit oltenesc care să-i ajute să treacă peste aceste momente dificile. Ei au deja câteva meciuri jucate acasă, au făcut cunoștință cu ceea ce înseamnă Ion Oblemenco. Noi, cei din staff, trebuie să-i ajutăm să treacă peste această perioadă mai grea“.

Curelea și Ferfelea ar putea debuta cu Olimpia

Întrebat dacă vor mai veni și alți jucători la echipă, Stângă a spus: „În funcție de obiective și ceea ce ne propunem, îmi doresc jucători noi la echipă. Până la urmă, și Real Madrid vrea jucători noi. Trebuie să vedem acum ce avem, iar în perioada următoare, în funcție de cum evoluează echipa, putem să solicităm pe anumite posturi întăriri. Cu acordul conducerii, eu cred că este nevoie de jucători cu experiență internațională și cu o școală de fotbal bine pusă la punct, nu neapărat olandezi. Ar ajuta structura și nucleul grupului, implicit și pe mine. Eu mi-aș dori, pe unul – două posturi, jucători care să ridice nivelul echipei. Prin venirea celor patru jucători, nivelul calitativ și eficiența jocului vor crește. Avem garanții că Ferfelea și Curelea stau la un nivel fizic bun. Rămâne de văzut în zilele următoare dacă vor putea fi la parametrii optimi pentru a juca în următoarea etapă“. Cât privește sistemul de joc pe care-l va adopta, Stângă a spus: „Mie îmi place foarte mult 4-3-3, dar depinde foarte mult și de lot și de puștii care sunt sub 21 de ani. Trebuie să fac o analiză pentru a putea scoate maxim din fiecare meci în parte“.

Totul pentru victorie!

Corneliu Papură, antrenorul secund al Universității Craiova, a declarat că va face tot ce depinde de el pentru ca echipa să aibă rezultate pozitive.
Papură a spus: „Suntem conștienți că nu e ușor la ceea ce ne-am angrenat. Nu avem bagheta magică, dar în ceea ce mă privește, voi face totul pentru a câștiga. Până acum rezultatele au lipsit, trebuie să câștigăm următoarele meciuri. Voi face tot ce depinde de mine pentru a ajuta antrenorul principal în pregătirea meciurilor“.

Lung: „Am venit cu inima deschisă!”

Silviu Lung, antrenorul cu portarii al Universității Craiova, consideră că primul meci, cel cu Olimpia Satu Mare, este cel mai important. Silviu Lung a declarat: „Trecutul trebuie lăsat în urmă, trebuie să ne gândim la viitor, la viitorul foarte apropiat pentru că toată lumea așteaptă rezultate. Primul meci este cel mai important. La noi, în Oltenia, lumea este dornică de fotbal și în același timp de rezultate. Sper ca primul meci să reușim să-l tranșăm în favoarea noastră. Am venit cu inima deschisă și sunt convins că împreună vom face ca lucrurile să se urnească din loc“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad